Hea kvartal börsidel suure osani Eesti pensionikogujatest ei jõudnud (2)

Liina Laks
Copy
Edukustasu toob pensionikogujale ainult suuremad tulud ning maailma praktika ei näita sugugi, et edukustasuga käiks kaasas ka kõrgem tootlus, kritiseerib Tõnu Pekk.
Edukustasu toob pensionikogujale ainult suuremad tulud ning maailma praktika ei näita sugugi, et edukustasuga käiks kaasas ka kõrgem tootlus, kritiseerib Tõnu Pekk. Foto: Tiina Oja/Postimees Grupp/scanpix Baltics

Samal ajal kui börsid tegid kolmandas kvartalis suurt sõitu ülespoole, õnnestus ka siinsetel pensionifondidel kergesse plussi rebida. Tõeliselt silma paista õnnestus ainult ühel fondil.

Kuigi septembrikuu tõi börsiinvestoritele kerge ehmatuse, jäid suured USA börsid kolmanda kvartali lõikes siiski kenasti plussi. S& P 500 suutis teha pea 8% tõusu, tehnoloogiaaktsiatest punnis Nasdaq 100 kerkis lausa 12,4%. Euroopa börsiindeksite emal Stoxx 600-l nii hästi ei läinud, kokkuvõttes indeks langes pisut, seevastu Tallinna börsiindeks kaotas enam kui 5% oma väärtusest.

Eesti pensionifondid suutsid kõik Tallinna börsi edestada, enamgi veel, see oli kvartal, kus pensionikeskuse andmetel jäid plussi kõik siinsed pensionifondid. USA börsi suutis edestada aga ainult üks fond ning valdavalt jäid kvartali tõusud suurte USA indeksitega võrreldes tagasihoidlikuks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles