Kodak läks pankrotikaitse alla

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodaki reklaam Times Square'l New Yorgis.
Kodaki reklaam Times Square'l New Yorgis. Foto: SCANPIX

Eastman Kodak, mis omal ajal oli maailma üks innovatiivsemaid fotograafiafirmasid, esitas eile õhtul kohtule avalduse pankrotikaitse alla minekuks.

Kohtutoimikute andmetel on 1880. aastal asutatud ettevõttel varasid 5,1 ja kohustusi 6,8 miljardi dollari eest, kirjutab Bloomberg.

Kodak ei suutnud reageerida õigel ajal digikaamerate võidukäigule ning polnud viimase kümnendi jooksul konkureerida Canoni ja Hewlett-Packardiga ei kaamerate ega ka printerite valdkonnas. Viimase seitsme aasta jooksul liikus Kodak kuuenda aastakahjumi suunas. Ettevõte oleks pidanud neljanda kvartali majandustulemused avaldama 26. jaanuaril.

Kolmanda kvartali seisuga oli raha hulk bilansis kahanenud 862 miljoni dollarini võrrelduna 1,4 miljardi dollariga aasta tagasi.
Alates 2005. aastast on ettevõtte käive kahanenud poole võrra 7,2 miljardi dollarini ning käibe langus jätkub ka sel aastal.

Ettevõte püüdis müüa 1100 patenti, üritades kasutada ära intellektuaalomandi väärtuse võimsast tõusust olukorras, kus paljud suured tehnoloogiafirmad võitlevad turuosa pärast nutitelefonide ja muu digitaaltehnoloogia vallas. Paraku nende müük ei edenenud.

Kodaki tegevjuht Antonio M. Perez ütles augustis Bloombergile antud intervjuus, et ettevõte jäi viis aastat hiljaks. Nad ei suutnud müüa piisavalt printereid ja trükipresse, et tekiks vajalik nõudlus printeritindi, varuosade ja hoolduse järele.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles