Ekspert: viiruse mõju on kinnisvarasektoris taandunud

BNS
Copy
Pärnaõue uusarendus.
Pärnaõue uusarendus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tänavune september oli kinnisvaras täiesti tavapärane ning viiruse mõjud sektoris praeguseks taandunud, leiab 1Partner Kinnisvara juht Martin Vahter.

«Juba poolest juulist oli tunda, et inimesed elavad tavalist elu edasi ja kel ikka kodu vaja vahetada, see teeb tehingu ära. Tehinguni jõudmine võtab tavaliselt veidi aega ning suvel taastunud turg jõudis nüüd statistikasse,» ütles Vahter pressiteates.

«Kui seni oli tunda, et suure osa tehingutest moodustasid varem sõlmitud lepingud, siis praegu tehakse päris tavapärases mahus uusi broneeringuid. Suuremaks kriisiks kinnisvaras oli šokk liiga lühike. Tuled pandi korraks kustu, aga kinnisvarasektor ning majandus üldiselt taastuvad hästi,» lisas Vahter.

Maa-ameti andmetel tehti septembrikuus Tallinnas kinnisvaraga kokku 1141 ostu-müügitehingut, mida on 2 protsenti vähem kui mullu samal ajal. Kinnisvaratehingute koguväärtus oli 142 miljonit eurot, mida on 38 protsenti rohkem kui eelmisel kuul ja 8 protsenti enam kui eelmise aasta septembris. 

Septembris müüdi Tallinnas 806 korterit, mis on 28 protsenti rohkem kui augustis ning 3 protsenti vähem kui mullu samal ajal. Korteri keskmine ruutmeetri hind tõusis kuuga 3 protsenti 2141 euroni. Kalleim korter müüdi 1,2 miljoni ning odavaim 10 000 euroga. 

Septembris müüdi Tallinnas 29 hoonestatud elamumaa kinnistut, mis on sama palju kui varasemal kuul. Kalleim eramu müüdi 850 000 ning soodsaim 6000 euro eest.

Möödunud kuul müüdi 24 elamumaa krunti, mida on augustiga võrreldes 19 võrra rohkem. Kalleim krunt maksis 275 000 eurot ning odavaim 1000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles