Hubane Pagaripere kohvik rõõmustab maitsva pitsa ning sõbraliku vastuvõtuga

Copy
Foto: Pagaripere OÜ
Tallinna kesklinnas Parda tänaval on hiljuti end sisse seadnud üks armas kohvik, mis on juba kogunud märkimisväärse hulga püsikliente. Kuna kohvik asub võrdlemisi varjatud nurgal, siis on justkui vaja teada, kuhu minna. Ja asi on seda väärt: hubases õhkkonnas saab nautida suussulavaid pagaritooteid ja imemaitsvat pitsat.
Nimi Pagaripere viitab juba tõigale, et tegemist on pereäriga. Perenaine Maie pajatab, et kohviku-pizzeria mõte sai alguse juba aastaid tagasi Soomes elades. Seda suuresti sõprade-tuttavate soovitusel. «Mõni aasta hiljem taas kodumaale naastes teostus ikkagi see väike unistus. Kogemusi sai välismaal kogutud kuhjaga, huvitavate inimestega kohtutud, töötatud väga põnevates restoranides… Tundus, et aeg on nüüd küps hakata pakkuma ise ausat, kvaliteetset ja armastusega valmistatud toitu,» seletab Maie.
 
Leti taga võtabki külalisi vastu Maie isiklikult. Peale perenaise sõbralikkuse köidab veel pilku kohviku mõnus atmosfäär – nurkades taimed, armsad valged lauad-toolid ning isuäratava toiduga täidetud lett! Muide, kui varahommikul kohvikust mööduda, siis ergutab maitsemeeli ka värskete küpsetiste lõhn! Suu hakkab vett jooksma! Need ongi Maie enda valmistatud kordumatud küpsetised. Hommikul sisse astudes saab tellida ka toitvat putru või omletti.

Pagaripere OÜ

Letilt leiab aga hea hinnaga nii võileivatorte, saiakesi kui kooki. Saab ka pitsat, mis on kogu kohviku kandvaks ideeks. «Pitsa pakub võimalusi olla loov, omab palju variatsioone ning lubab fantaasial vabalt lennata. Indrekul (Maie abikaasa) on aastatepikkune kogemus erinevate pitsarestoranidega ning see kõik on meile praegu väga suureks abiks ja kasuks. Ta on välja töötanud pitsataina valmistamise tehnoloogia ja erinevate pitsade retseptuurid, mis on pälvinud juba varem suurt tähelepanu ja heakskiitu,» selgitab Maie.
 
Teatavasti on pitsa valmistamisel ülioluline teha õige pitsatainas ning valida värske tooraine.  Pagaripere tellib oma tooraine enamasti Itaaliast (nt jahud, juustud, salaamid), aga kasutusel on ka kodumaiste väiketootjate toodang. «Selliseid lihtsaid reegleid järgides olemegi saavutanud eriliselt krõbeda pitsapõhja ja alati värske pitsakatte. Muide, nii nagu iga toiduga, hinnatakse ka pitsa puhul kolme aspekti: lõhna, välimust ja maitset. Ahjust tulnud pitsa peab eelkõige lõhnama. Ja selle lõhna tagabki kvaliteetne värske tooraine. Suureks abiks on Sitsiilia väiketootjalt tarnitav oliiviõli, värsked otse kasvupotist nopitud ürdid, mis annavad pitsale lõpliku maitse, välimuse ja aroomi,» pajatab Maie. Nagu olema peab, valmib Pagaripere pitsa kiviahjus.
 
Pagaripere valikus on üle kümne pitsa ning vaid ühe valimine läheb keeruliseks. Kui minna suurema seltskonnaga sööma, siis tasub valida mitu erinevat pitsat ning neid jagada. On ehk lihtsam avastada uusi lemmikuid.

Pagaripere OÜ

Oma viiese seltskonnaga tellisimegi viis erinevat pitsat – kõht sai täis rohkem kui küll! Mis mõtted tellitud pitsad degusteerijates tekitasid?
 
Isekeskis hääletasime parimaks Kebab Jalapeno Pizza. Miks? Võib-olla on asi selles, et tegemist on millegi ülimalt omanäolisega. Igalt poolt kebabiga pitsat ei saa. Niisiis oligi see suurepärane üllataja, mida võiks teinekordki proovida.
 
Pepperoni Pizza on juba veidi klassikalisem ning sobib hästi vürtsikama toidu austajatele. Kõikidest pitsadest oli see degusteerijate arvates parima väljanägemisega!
 
Capricciosa ehk singi ja seentega pitsa on ühelt poolt väga tuttava ja koduse maitsega, kuid teisalt pakub mingit uut maitsenüanssi. Kiita võib pitsapõhja, mis oli krõbe nagu üks itaalialik pitsa olema peab!
 
Pulled Pork tunneb uhkust rohke koguse Cheddari juustu üle. Kindlasti on sobiv valik suurematele juustusõpradele. Liha oli ka korralikult, kuid juust domineeris. Suussulav!
 
Täistaimetoitlase pitsa on loodud spetsiaalselt taimetoitlastele, aga sobib ka lihasööjatele. Proovisid seda meie seltskonnast kõik ja jäid rahule – ka lihasööja jaoks on taimetoitlase pitsa mõnus amps!
 
Kes eelistab pitsast tervislikumat ampsu, neile valmistab Pagaripere Caesari salatit, Tervisesalatit või erinevaid suppe.
 
Muide, Pagaripere valmistab meeleldi sinu tähtpäevaks ka kringli või võileivatordi! Magusatest kringlitest on valikus näiteks šampanja-pähkli, õuna-kaneeli, õuna-kohupiima, rosina-šokolaadi, keedukreemi-pistaatsia. Saab ka armastatud Napoleoni kooki. Soolastest kringlitest leidub singi-juustu täidisega, porganditäidisega, feta-päikesekuivatatud tomati täidisega ning võileivatortidest kana, kala või singiga valikuid. Veel on võimalik tellida peolaudadele, üritustele suupisteid ja salateid. Tellimuste esitamise aeg on minimaalselt 24 tundi enne tellimuse täitmist (sõltub tellimuse iseloomust).
 
Nagu perenaine Maie lubas, on tänu kvaliteetsele toorainele ning armastusega tehtud toidule Pagariperes saadud elamus suurepärane. Pagaripere pakub kõike seda, mis peab olema ühes õiges kohvikus: maitsev toit, sõbralik teenindus ning hea atmosfäär. Soovitame!
 
Pagaripere kohvik asub Tallinnas aadressil Parda 12. Tutvu ka Pagaripere Facebooki kontoga SIIN
 
Pagaripere teeb koostööd ka Tallinna Toidupangaga. See tähendab, et kui neil peaks jääma järele suppe, pirukaid, saiu, kooke jne, siis ei visata neid minema ega müüda järgmisel päeval klientidele, vaid antakse abivajajatele, majanduslikult vaesuses elavatele inimestele, kodututele.
Copy
Tagasi üles