Eesti ja Poola tugevdavad maksualast koostööd

BNS
Copy
Martin Helme.
Martin Helme. Foto: Remo Tõnismäe

Rahandusminister Martin Helme ja Poola aseminister maksude valdkonnas Jan Sarnowski allkirjastasid eelmisel nädalal deklaratsiooni, et tugevdada käibemaksualast halduskoostööd.

«Käibemaksupettustega võitlemiseks on Poola astumas samme koostöö tihendamiseks Eesti ja teiste riikidega. Allkirjastatud deklaratsioon on esimene samm, et alustada arutelusid, kui suures ulatuses ja kuidas täpselt saaksid Eesti ja Poola koostööd kõige paremini teha,» ütles rahandusminister Martin Helme pressiteates.

Balti riikidest on Eesti esimene, kellega Poola sarnase deklaratsiooni on sõlminud. 

Lisaks arutleti kohtumisel Eesti äriühingute tulumaksu süsteemi teemadel. Poola rahandusministeerium on viimase aasta jooksul valmistanud ette tulumaksuseaduse eelnõu, millega soovib Eesti eeskujul kehtestada äriühingute tulumaksu, mida tuleb maksta alles kasumi jaotamisel.

Poola kolleegid andsid teada, et nad nõustavad maksuküsimustes Ukrainat, soovitades ka neil kasutusele võtta lihtsalt hallatava ja maksumaksjale mõistetava äriühingute tulumaksusüsteemi.

Poola kavatseb Eesti tulumaksusüsteemina tuntud lähenemist juurutada järk-järgult. Esimese sammuna on kavas võimaldada süsteemi kasutada väikestel ja keskmise suurusega ettevõtjatel, kes ei ole osa äriühingute grupist ja kelle aastakäive jääb alla teatud summa. 

Kohtumisel märkis Poola aseminister, et nende eesmärk on soodustada ettevõtjaid rohkem investeerima ja Eesti äriühingute tulumaksusüsteem on selle eesmärgi saavutamiseks parim maksuhoob.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles