Riigifirmade erastamine – palju juttu, vähe villa

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Operaili juht Raul Toomsalu on öelnud, et ootab valitsuselt kindlasõnalist vastust, kas ja kuna firma erastatakse.
Operaili juht Raul Toomsalu on öelnud, et ootab valitsuselt kindlasõnalist vastust, kas ja kuna firma erastatakse. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Riiklik teehooldusfirma Eesti Teede AS on sisuliselt erastatud, nüüd peaks olema järg Operaili ja Enefit Greeni käes. Samas on analüüsimisel – kas jätta riigile või anda erakätesse – veel mitme ettevõtte saatus.

Riigifirmade erastamisega kipub minema nii, et juttu on küll palju, aga tegusid vähe. Eesti Teede müümisest hakati rääkima juba 2016. aastal, mil majandusminister oli reformierakondlane Kristen Michal. Pärast seda on teefirma 100-protsendiline erastamine jõudnud kahte koalitsioonilepingusse. Poolteist aastat tagasi imestas Eesti Teede juht Andres Agukas, et miks nad ikka veel riigi omandis on. «Riik ei peaks teehoolduses olema. Riigil on tähtsamaid kohti, kus olla,» ütles ta.

Sel nädalal jõudis Eesti Teede erastamine sisuliselt finišisse, jäänud on vaid vormiline pool. Enampakkumise võitis Verston Holding, kes lubas teehooldusfirma eest maksta 19,7 miljonit eurot, mis on väga hästi saadud hind. Oksjonil jäid pika ninaga teiste hulgas Olerexi emafirma Aqua Marina ja Urmas Sõõrumaa ettevõte Signaal TM.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles