Hakkab pihta: 760 inimest on peatanud teise pensionisamba maksed (4)

PM Majandus
Copy
1. aprillist jõustuv pensionitõus kasvatab keskmiselt vanaduspensionäri sissetulekut pisut enam kui 20 euro võrra.
1. aprillist jõustuv pensionitõus kasvatab keskmiselt vanaduspensionäri sissetulekut pisut enam kui 20 euro võrra. Foto: Elmo Riig

Oktoobri jooksul saavad inimesed esitada avaldusi oma pensioni teise samba makse ajutiseks peatamiseks detsembrist järgmise aasta septembrini, seni on võimalust kasutanud 760 inimest.

Koroonakriisi tõttu peatas valitsus juulis sotsiaalmaksult makstava neljaprotsendilise makse pensioni teise sambasse. Nüüd on võimalus ka pensionikogujatel ajutiselt peatada omapoolne kaheprotsendiline makse, vahendas ERRi portaal.

«Pensioni kogumise mõttes kindlasti on mõistlik makseid järjepidevalt teha, aga teisalt, eks sõltub hästi palju konkreetse inimese situatsioonist, kus ta oma eluga hetkel on ja võib-olla mõnel juhul see kaks protsenti palgalisa tõepoolest abi pakub,» ütles rahandusministeeriumi kindlustuspoliitika osakonna nõunik Kertu Fedotov.

Swedpanki investeerimisfondide juht Kristjan Tamla ütles, et kui inimesel on palgalisa vaja, võidaks ta näiteks 1000-eurose palga puhul 20 eurot, kuid tegelik kasu on veelgi väiksem, sest maha läheb ka tulumaks.

Loe pikemalt ERRist.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles