Keskpanga asepresident Maive Rute suundub tööle Euroopa Komisjoni

PM Majandus
Copy
Maive Rute, Eesti Panga asepresident.
Maive Rute, Eesti Panga asepresident. Foto: Madis Sinivee

Eesti Panga asepresident Maive Rute siirdub tööle Euroopa Komisjoni siseturu, tööstuse ja ettevõtluse (DG GROW) peadirektoraati.

Eesti Panga asepresident Maive Rute nimetati kolmapäeval Euroopa Komisjoni siseturu, tööstuse ja ettevõtluse (DG GROW) peadirektoraadi peadirektori asetäitjaks. Maive Rute viimane tööpäev keskpangas pole veel kokku lepitud.

«Kui tuli ettepanek liituda Euroopa Komisjoni ühe mõjukama juhtimistiimiga, siis see ei olnud kerge otsus,» kommenteeris möödunud aasta oktoobrist keskpangas töötav Rute. «Pangas on konstruktiivne tööõhkkond ja väljapaistvate teadmistega eksperdid.»

«Mul oli tõesti kahju kuulda, et Maive on otsustanud lahkuda Eesti Pangast,» ütles Eesti Panga president Madis Müller. «Oma lühikese, aga väga tegusa karjääri jooksul keskpangas jõudis Maive käivitada mitmeid tulevikku vaatavaid projekte ning oli meile oma energia ja tasakaalukusega innustavaks eeskujuks. Samas ma mõistan Maive valikuid ja otsust võtta vastu uus väljakutse ning soovin talle tuult tiibadesse.»

Mülleri sõnul on tema ülesanne pakkuda võimalikult kiiresti keskpanga nõukogule välja uue asepresidendi kandidaat.

DG GROW on Euroopa Komisjoni üks suurematest peadirektoraatidest, mis kujundab ja viib ellu mitmeid Euroopa Liidu peamisi poliitikaid: kaupade ja teenuste vaba liikumine, tööstuse ja ettevõtluse arendamine ning vastavad regulatsioonid. Valdkonda kureerib prantsuse volinik Thierry Breton.

Maive Rute vastutusalasse hakkavad kuuluma kaupade vaba liikumine siseturul, tööstuspoliitika ja innovatsioon, standardiseerimine ning Euroopa peamised tööstusharud toorainete tootmisest autotööstuse, keemiatööstuse, tekstiilitööstuse, loomemajanduse ja turismini. Rute töötas samas peadirektoraadis ettevõtluspoliitika direktorina aastatel 2005-2009. Tema abikaasa töötab samuti Euroopa Komisjonis ja neil on Brüsselis teine kodu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles