Maksuameti juhiks ihkab 14 inimest (1)

BNS
Copy
Maksu- ja tolliameti lahkunud juht Valdur Laid.
Maksu- ja tolliameti lahkunud juht Valdur Laid. Foto: Tairo Lutter

Riigikantselei teatel laekus maksu- ja tolliameti (MTA) peadirektori konkursile 14 avaldust.

Tippjuhtide valikukomisjon vaatab konkursile laekunud avaldused üle 7. oktoobril ja otsustab konkursside edasise käigu.

MTA peadirektori peamisteks väljakutseteks lähiaastatel on kaasaegsete maksukogumise lahenduste ja e-teeninduse keskkondade täiustamine, ausa konkurentsi ja kestliku maksubaasi kindlustamine, seda eriti majanduskriisi olukorras, ning vabatahtliku maksutahte ja tollikuulekuse suurendamine.

Kandidaadilt eeldatakse kõrgharidust, vähemalt kolmeaastast juhtimiskogemust, inglise keele oskust vähemalt B2 tasemel ning samuti avaliku teenistuse tippjuhi kompetentsi.

Eelistatud on kandidaat, kellel on suure teenuspõhise organisatsiooni eduka juhtimise kogemus, hea arusaam infosüsteemide ja e-teenuste arendamisest ja toimimisest ning teadmised või kogemused maksude või tolli valdkonnast ja järelevalve teostamisest.     

Kandidaadilt eeldatakse riigisaladusele juurdepääsu loa olemasolu või valmisolekut selle taotlemiseks.

Kandidaadi nimetab viieks aastaks ametisse rahandusminister.

Käib ka teine tähtis konkurss

Rahapesu andmebüroo juhi leidmiseks välja kuulutatud konkursile laekus kaheksa avaldust.

Tippjuhtide valikukomisjon vaatab konkursile laekunud avaldused üle 7. oktoobril ja otsustab seejärel konkursi edasise käigu, teatas riigikantselei.

Rahapesu andmebüroo on alates 2021. aasta jaanuarist rahandusministeeriumi haldusalasse kuuluv valitsusasutus, mis teostab riiklikku järelevalvet rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise seadusest lähtuvalt.

Kandidaadilt eeldatakse kõrgharidust, vähemalt kolme-aastast juhtimise kogemust, inglise keele oskust vähemalt B2 tasemel ning avaliku teenistuse tippjuhi kompetentsi.

Eelistatud on kandidaat, kellel on rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise alane kogemus, head teadmised vastavatest regulatsioonidest ja standarditest, andmehaldusest, riskianalüüsist, infosüsteemide toimimisest ja haldusmenetlusest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles