Viiendik Eesti inimestest plaanib lähiaastail elektriauto osta (2)

BNS
Copy
Elektriauto.
Elektriauto. Foto: Sander Ilvest

Citadele panga ning uuringufirma Norstati Baltikumis korraldatud küsitlusest selgub, et lähima viie aasta jooksul kaalub elektriauto ostmist 22 protsenti Eesti inimestest ning lähima kümne aasta jooksul kavandab seda 36 protsenti.

«Kui võtta aluseks meie küsitlus, siis võib juhtuda, et Leedu teedel saab elektrijõul liikuvaid masinaid olema veel kõige rohkem, sest seal märkis lausa 46 protsenti küsitletutest, et kaalub elektriauto ostu lähima kümne aasta jooksul,» märkis Citadele panga Eesti filiaali jaepanganduse juht Marina Hakiainen pressiteates. Lätis oli vastav näitaja 39 protsenti.

Uuring selgitas välja, et üleüldiselt on Eesti inimeste toetus elektriautodele suur ja seda isegi inimeste seas, kes ise elektriauto ostu ei planeeri. 32 protsenti vastanutest märkis, et neil ei ole elektriauto ostu küll kavas, kuid toetavad elektriautode laiemat kasutamist. Seevastu 16 protsenti Eesti inimestest ütles, et nad ei kavatse elektriautot kunagi osta, sest pooldavad sisepõlemismootoriga autode kasutamist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles