Tallink peatab Helsingi-Riia liini opereerimise kuni oktoobri lõpuni

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Tallinki Baltic Queen. Pilt on illustratiivne
Tallinki Baltic Queen. Pilt on illustratiivne Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Tallink peatab Helsingi-Riia liini opereerimine alates 28. septembrist 2020 kuni oktoobri lõpuni. Otsus on ajendatud Läti valitsuse täna kehtestatud reisipiirangust, mis suundab Soomest saabuvad reisijad kümneks päevaks eneseisolatsiooni.

Liini tegevus peatatakse kuni olukorra muutumiseni ning novembri ja detsembri reiside osas tehakse otsused lähinädalatel. Läti valitsus otsustas täna kehtestada reisipiirangud Soomest saabuvatele reisijatele ning lisas Soome riigi n-ö. «kollaste» riikide nimekirja, kuna Soome nakkusnäitajad on viimaste nädalate jooksul märgatavalt tõusnud.

Helsingi-Riia liin avati selle aasta juuni lõpus ning algselt opereeris liinil ettevõtte laev Silja Serenade igapäevaselt. Alates septembri keskpaigast, reisijatearvu vähenemise tõttu toodi liinile kuluefektiivsem laev Baltic Queen ning reiside arvu vähendati kahele edasi-tagasi reisile nädalas. Suvisel reisikõrgperioodil reisis Helsingi-Riia liini laevadel igapäevaselt 1500-2000 reisijat, kuid alates augusti keskpaigast, mil riikide valitsused kodanikel taas reisimist vältida soovitasid, hakkasid reisijatearvud järsult langema.

«Helsingi-Riia liini reisijatearvud on olnud languses augusti keskpaigast, kuid on seni olnud siiski piisavalt suured, et võimaldada meil liini opereerimist jätkata iga väljumisega kahjumit tekitamata.  Täna välja kuulutatud piirangute tingimustes aga on meil võimatu liini opereerimist sellisel kujul jätkata, kuna juba kevadisest kogemusest teame me, et niipea kui piirangud reisimisele kehtestatakse, kukuvad reisijatearvud järsult ja koheselt. Seega, oleme olukorras, kus meil pole muud võimalust, kui ajutiselt antud populaarse liini tegevus peatada,» kommenteeris otsust Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.

Tallink Grupi klienditeenindus võtab esimesel võimalusel ühendust kõigi reisijatega, kellel on broneeringud Helsingi-Riia liini reisidele selle aasta oktoobrikuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles