Läheb tehinguks: Linnamäe sai konkurentsiametilt loa kätte

BNS
Copy
Margus Linnamäe ja Ivar Vendelini firma saab InBio ära osta. Pildil Ivar Vendelin.
Margus Linnamäe ja Ivar Vendelini firma saab InBio ära osta. Pildil Ivar Vendelin. Foto: Andras Kralla/Äripäev/Scanpix

Konkurentsiamet andis Margus Linnamäe ja Ivar Vendelini valdusfirmasse MM Gruppi kuuluvale meditsiiniseadmete ja -tarvikute turustamisega tegelevale AS-ile Semetron loa osta samas valdkonnas tegutsev ettevõte OÜ InBio.

Augusti algul alustas konkurentsiamet koondumise osas täiendavat menetlust, ent kiitis sel neljapäeval tehingu siiski heaks.

Koondumise peamiseks põhjuseks on Semetroni soov suurendada oma turuosa nimetatud valdkonnas, selgub konkurentsiametile esitatud koondumisteatest.

InBio tegeleb meditsiiniseadmete ja -tarvikute impordi, reklaami, distributsiooni ja turustamise vallas Eestis, Lätis ja Leedus. InBio tütarettevõtted on Laboripartner OÜ Eestis, InBio SIA Lätis ja InBio UAB Leedus. Äriregistri andmete järgi kuulub InBio Andres ja Linda Valknale.

Põhilised koostööpartnerid on Baltikumi suurimad haiglad, mida varustatakse haiguste diagnostikaks vajalike seadmete ja diagnostikumidega, samuti vastutavad InBio ja selle tütarettevõtted diagnostikaseadmete pideva töökorras oleku eest.

Koondumise tulemusena omandab Semetron 100-protsendilise osaluse InBios ja saab sellega ainukontrolli ettevõtte üle.

Koondumise tulemusena tekib horisontaalne kattuvus meditsiiniseadmete ja -tarvikute müügi ning hoolduse valdkonnas, kus poolte ühine turuosa ei ületa 15 protsenti. Koondumisel puuduvad olulised vertikaalsed seosed, kus turuosa ületaks 25 protsenti, arvas konkurentsiamet.

MM Grupp OÜ on valdusfirma, millele kuuluvad ettevõtted tegutsevad muu hulgas tervishoiu-, meedia-, kinnisvara-, jaekaubanduse- ning jaeteeninduse valdkondades.

Kontserni omanikud on 78 protsendiga Margus Linnamäe, 20 protsendiga Ivar Vendelin ja 2 protsendiga Aare Kurist.

Kontserni kuulub ka uudisteagentuur BNS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles