La Muu asutaja Rasmus Rask annab teatepulga üle Marsi eksjuhile

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Rasmus Rask ja La Muu jäätis.
Rasmus Rask ja La Muu jäätis. Foto: Joakim Klementi / Eesti Meedia/Scanpix

Sel nädalal alustas Eesti ökojäätisetootja La Muu uue tegevjuhina tööd Martin Karolin. Ettevõtte asutaja ja senine tegevjuht Rasmus Rask jätkab tööd nõukogu esimehena. 

La Muu kuulutas konkursi uue tegevjuhi leidmiseks välja juulis. Rask ütles, et La Muul on aastatega üles ehitatud tugev bränd ja viimase aasta jooksul on investeeritud nii tootmisesse kui äriarendusse. Tugeva äri- ja müügijuhtimise kogemusega tegevjuhi ülesanne on astuda järgmine samm uute ärivõimaluste leidmise ja äri kasvatamise suunal. «Mulle tundub, et ühe La Muu suguse väikeettevõtte kasvamise edu võti seisneb võimes värvata ettevõttesse asutajast targemaid tegijaid,» rääkis Rask.

Martin Karolin on varem juhtinud ligikaudu 15 aastat toidu- ja esmatarbekaupade edasimüügi ning turustusega tegelevaid ärisid nii Eestis kui Lätis. «Eestis võib paista La Muu väljast suurem kui on tema tegelik ärimaht – see aga annab võimaluse edasiseks kasvuks. Samuti tean kogemusest, et Eesti juurtega ökotoodangut hinnatakse paljudel turgudel kõrgelt, ning usun, et meil on head võimalused õnnestuda ka ekspordis,» ütles Karolin.

Aastatel 2004–2008 töötas Karolin Mars Eesti OÜ juhina, 2008–2010 Jungent Latvia AS tegevjuhina ning 2010–2019 Sales-Star ASi tegevjuhina.  

La Muu jõudis turule 2012. aasta detsembris. Selle aasta alguses omandati aktsiate vahetuse teel Soome jäätisetootja Suomen Jäätelo.

Ettevõtte 2020. aasta esimese kaheksa kuu käive oli ligikaudu 871 000 eurot ning amortisatsioonieelne kasum 91 000 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles