SEB korraldab ümber oma pangaautomaatide võrgustikku

Tarbija24
Copy
SEB Pangaautomaat.
SEB Pangaautomaat. Foto: Ain Liiva

SEB korraldab ümber oma pangaautomaatide võrgustikku, uuendades selle aasta lõpuks ligi 200 automaati ja suurendades sularaha sisse- ja väljamakse funktsiooniga pangaautomaatide arvu 18 protsendi võrra.  

Automaatide uuendamise käigus vaadatakse üle ka nende asukohad. Ümberkorraldustega lõpetatakse kümne pangaautomaadi töö, mille töökoormus on olnud liiga madal või perioodiline.

«Pangaautomaatide võrgustiku uuendamist alustasime 2018. aasta lõpus. Turvalisuse ja mugavuse kaalutlustel on saanud uue asukoha üle 40 pangaautomaadi,» kommenteeris SEB kontorivõrgu juht Indrek Lass.

Oma töö lõpetavad lähitulevikus neli automaati Tallinnas, kaks Tartus ja automaadid Sillamäel, Elvas, Imaveres ja Võsul. Ümberkorralduste käigus jälgib pank, et väikekohtades jääks inimestele sularaha väljavõtmiseks alternatiivne lahendus.  

2020. aastal võtab Eesti elanik sularaha välja keskmiselt alla kahe korra kuus ja viib sularaha pangaautomaati keskmiselt korra kvartalis. Tehingute arvu mõttes võtavad eraisikud pangaautomaatidest kõige sagedamini välja 30 eurot. Võrreldes eelmise aasta augustiga on SEB klientide sularaha kasutuse maht vähenenud 14 protsendi võrra. Panga hinnangul on sularaha kasutuse maht  vähenenud eelkõige koroonakriisi mõjul. 2020. aasta märtsis ja aprillis oli sularaha kasutuse maht ligi neljandiku võrra väiksem tavapärasest. 

SEB uued pangaautomaadid on toodetud Saksamaal. Uutel masinatel on mitu turvauuendust, millest peamine on Eesti esimene nn tindikaitse. Tindikaitse on automaatne kaitsesüsteem, mis aktiveerub pangaautomaadi vastu suunatud rünnaku puhul ning muudab automaadis oleva raha kasutuskõlbmatuks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles