Virtuaalreaalsus läheb odavamaks ja paremaks, aga ühe suure konksuga

Aleksandr Bregin
, Tehnikaportaali toimetaja
Copy
Oculus Quest 2 virtuaalreaalsuskomplekt
Oculus Quest 2 virtuaalreaalsuskomplekt Foto: Facebook

Eelmisel nädalal toimunud Facebook Connecti üritusel näidati Oculuse virtuaalreaalsuskomplektide järgmist põlvkonda – Oculus Quest 2, mis on oma eelkäijatest odavam ja paremate komponentidega, kuid on üks konks.

Eelmise kümnendi üks oodatumaid sündmusi arvuti- ja videomänguentusiastide jaoks oli virtuaalreaalsuse jõudmine massidesse. «Nüüd tulevad head VR-mängud,» mõtlesime meie, kuid reaalsus oli ikkagi teine – ülikallid seadmed, pearinglus ja tasakaaluprobleemid paljudel inimestel, arvutiriistvara mahajäämine VR-nõuetest ja üldine aeglane areng.

Viimastel aastatel aga hakkas VR-ökosüsteem kasvama, eriti pärast uue teose ilmumist «Half-Life'i» mänguseerias, mis oli mõeldud vaid virtuaalreaalsusseadmetele. Oculus, HTC, Valve ja isegi Samsung, Acer, Lenovo ja teised on selleks ajaks välja lasknud päris mitu erinevas hinnaklassis virtuaalreaalsuskomplekti, mis on suurendanud inimeste valikuvõimalust. See-eest ei olnud turul seadet, mis oleks piisavalt kvaliteetne igas aspektis, kuid ei maksaks sama palju kui uus arvuti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles