Vormsi ettevõtjad nõuavad paremat laevaühendust

BNS
Copy
Vormsi sadam
Vormsi sadam Foto: Elmo Riig / Sakala

Vormsi ettevõtjad saatsid sel reedel majandusminister Taavi Aasale pöördumise, milles sedastatakse, et parvlaevaühenduse korraldus on niivõrd vilets, et takistab elu toimimist saarel, kirjutab Lääne Elu.

Vormsi ettevõtjad teevad ministrile üksikasjalikud etteheited: hõre graafik, õnnemäng teemal «kas koju saab või ei» ja vedaja Kihnu Veeteede meeskonna ebaviisakas käitumine. Ettevõtjad pole rahul, et parvlaeva ummistavad metsaveokid. Samuti pole laevapileteid müüvat veebilehte mugav kasutada.

Ettevõtjad kirjutavad, et 2015. aastal ehitatud Ormsö seisab rohkem kai ääres kui liigub mandri ja Vormsi vahel. Septembris, kui Ormsöt asendas parvlaev Reet, on liikumine saarele olnud eriti keeruline. Ettevõtjad tahavad Aasalt teada, kas praegune teenus ongi parim, mida Eesti riik pakkuda suudab.

Vormsi vallavanem Ene Sarapuu kinnitas, et saare ettevõtjatel on keeruline laevale saada. «Suvel oli meil näiteks prügiveoga probleeme,» tõdes Sarapuu.

«Saarel elamine ei peaks panema kedagi ebameeldivasse olukorda,» nentis majandusminister Taavi Aas Keskerakonnast. Olukorrale peab tema sõnul lahenduse leidma maanteeamet.

Maanteeameti ühistranspordi järelevalvetalituse juhataja Ahto Pahk kinnitas, et probleemidest ollakse teadlik. «Otsime teostatavaid lahendusi, mis jääks riigieelarve piiresse ja lepingu raamidesse,» ütles Pahk.

Sarapuu sõnul on dialoog maanteeametiga tõesti tekkinud pärast seda, kui vallavalitsus pöördus Põhja-Eesti ühistranspordikeskuse ja maanteeameti poole. «Saime just maanteeametilt kirja, et nad ootavad meie ettepanekuid raskevedude piiramiseks,» ütles Sarapuu.

«Maanteeamet küsis meilt arvamust, mis päevadel võiks raskeveokeid parvlaeval piirata. Vastame neile 25. septembriks,» selgitas Sarapuu.

Ettevõtjad leiavad, et metsavedu tuleks korraldada Sviby sadamast kaubalaevadega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles