Puhastusfirma teenis mullu üle miljoni euro kasumit (5)

BNS
Copy
Maja puhastamine. Pilt on illustratiivne.
Maja puhastamine. Pilt on illustratiivne. Foto: ROLEX DELA PENA/EPA

Eesti, Läti ja Leedu turul tegutseva puhastusettevõtte SOL Baltics OÜ puhaskasum suurenes 2019. aastal 54,2 protsenti ligi 1,1 miljonile eurole ja käive kasvas 2,2 protsenti 28,2 miljonile eurole.

Kogu mulluse kasumi plaanib ettevõte investeerida Eesti ja Baltikumi turule, teatas Sol Baltics.

Ettevõtte tegevjuhi Rinel Piusi sõnul realiseerus SOL Balticsil 2019. aastal üks osa pikaajalisest strateegiast, mille sisuks on ettevõtte töö efektiivistamine ja konkurentsivõime tõstmine. «Käive ja kasum olid mullu suuremad kui varasematel aastatel, kuid töötajaid oli üle saja vähem. Suurima hüppe efektiivsuses tegi Läti filiaal, kus võtsime kasutusele uued puhastustehnoloogiad,» märkis Pius.

«Puuduolevate töötajate leidmine on puhastusteeninduse ja tehnohoolduse sektoris ühtviisi keeruline nii Eestis, Lätis kui ka Leedus, seetõttu on SOL Balticsi tegevuses püsivalt olulisel kohal personali värbamine, koolitamine ja erinevad integratsiooniprogrammid. Kombineerituna töö efektiivistamisega, millega alustasime 2016. aastal, hakkasid meie jõupingutused just 2019. aastal märgatavaid tulemusi andma,» selgitas Pius.

Piusi sõnul 2020. aastal puhkenud koroonakriis küll mõjutas ettevõtte tegevust, kuid mitte väga oluliselt. «Seetõttu oleme otsustanud teenitud kasumi investeerida käesoleval aastal Eesti ja Baltikumi turule,» ütles Pius.

SOL Baltics OÜ pakub tööd 2300 inimesele ning ettevõttel on üle 1000 kliendi, sealhulgas erinevad tootmisettevõtted, laevad, bürood, riigiasutused, hotellid, veepargid ja kaubanduskeskused Eestis, Lätis ja Leedus.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles