Avariilaeva Amorella reisijate pagas ja sõidukid on ikka laevas

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Reisijad evakueeriti eile laevalt Soome piirivalve ja merepäästjate väikeste paatidega ning kaasa võis võtta vaid väiksemad isiklikud asjad.
Reisijad evakueeriti eile laevalt Soome piirivalve ja merepäästjate väikeste paatidega ning kaasa võis võtta vaid väiksemad isiklikud asjad. Foto: LEHTIKUVA/via REUTERS

Eile karile sõitnud Viking Line reisilaevalt Amorella evakueeriti reisijad, kuid inimeste suuremamõõtmeline pagas ning sõidukid ja kaubaveokid on endiselt laeval. Pole selge, kus ja millal on võimalik need maha laadida.

Eile Ahvenamaa vetes inimohvriteta lõppenud laevaõnnetus toob siiski kaasa märkimisväärseid materiaalseid kahjusid mitte ainult laevafirmale Viking Line, vaid ka reisijatele. Eelkõige tuleb sekeldusi taluda inimestel, kes olid laevale läinud sõidukitega, aga ka neil, kelle suuremamõõtmeline pagas tuli evakuatsiooni ajal laeva jätta. Oma vara tuleb võib-olla oodata veel mitmeid päevi, teatas Yle viitega oma Abolandi toimetusele.

Pärast reisijate ja osa laevapere evakueerimist jäi laevale veel 49 meeskonnaliiget. Laev on küll madalas savipõhjaga lahes kinni ning osadesse alumistesse sektsioonidesse on tunginud vesi, kuid laeva masinad ja pardasüsteemid töötavad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles