Eesti firma maksab töötajatele 350 eurot kodukontori toetust

PM Majandus
Copy
Chris Robbins kodukontoris.
Chris Robbins kodukontoris. Foto: Mihkel Maripuu

Mobiilioperaator Tele2 annab igale kodukontorisse suunduvale töötajale 350 eurot, et nad ei peaks töötama sülearvutiga diivanil lamades. 

Tele2 personali- ja klienditeeninduse direktor Sirli Seliov selgitas, et koroonaviirus on muutnud suuresti inimeste tööharjumusi – kaugtööst on saanud uus normaalsus ja klassikaline kontor on paljudes ettevõttes asendunud osaliselt kodukontoriga.

«Mugava kodukontori sisseseadmine toob inimestele sageli kaasa lisakulutused, kuna kodus puuduvad kehasõbralikud töövahendid. Selleks, et inimesed ei peaks töötama sülearvutiga diivanil istudes või köögilaua tagant, vaid saaksid endale soetada töö tegemiseks sobiva laua või tooli, maksame töötajatele 350-eurost kodukontori toetust,» selgitas ta. 

Tele2 Eestis töötab 320 inimest. Kevadel läbiviidud uuringust selgus, et 64 protsenti vastanutest sooviksid ka pärast eriolukorra lõppu jätkata osaliselt kaugtöö tegemist ja töötada varasemast enam kodukontoris. Seliovi sõnul muutub Tele2 töötajate hulgas järjest populaarsemaks töökorraldus, kus säilib kontoris töötamise võimalus, aga soovi või vajaduse korral saab töötaja teha oma tööd ka kodukontoris.

Üks kodukontoriga kaasnevatest probleemidest, mille Tele2 töötajad uuringus välja tõid, oli mugava töötooli või sobiva kõrgusega laua puudumine. «Usun, et sarnane mure kimbutas ka teiste ettevõtete töötajaid, kes pidid kevadel üleöö kodukontoritesse tööle jääma,» tõdes Seliov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles