Eestis odavnes elu pöörase kiirusega (7)

BNS
Copy
Kui paljude kaupade-teenuste hinnad muutusd eestlastle soodsamaks, siis paraku toidukaupade hinnad augustis hoopis tõusid.
Kui paljude kaupade-teenuste hinnad muutusd eestlastle soodsamaks, siis paraku toidukaupade hinnad augustis hoopis tõusid. Foto: Vegan Selts

Eesti aastadeflatsioon ehk hindade odavnemine oli augustis 1,3 protsenti, euroalal oli samas deflatsioon 0,2 protsenti.

Euroopa Liidus (EL) tervikuna oli inflatsioon augustis 0,4 protsenti. Kuu varem oli euroala inflatsioon 0,4 protsenti ja ELis tervikuna 0,9 protsenti, aasta varem olid näitajad vastavalt 1 protsent ja 1,4 protsenti, selgub Eurostati andmetest.

Eestist kõrgem deflatsioonimäär oli möödunud kuul vaid Küprosel 2,9 protsendiga ja Kreekas 2,3 protsendiga. Inflatsioon oli augustis kõrgeim 4 protsendiga Ungaris, 3,7 protsendiga Poolas ja 3,5 protsendiga Tšehhis.

Enim panustasid augusti inflatsioonimäära tõusu toidukaupade, alkoholi ja tubakatoodete hinnad 0,33 protsendipunktiga ning teenuste hinnad 0,3 punktiga. Langusesse panustasid 0,03 protsendipunktiga tööstuskaupade hinnad ja 0,77 punktiga energiahinnad.

Euroopa Keskpanga (ECB) rahapoliitika üks eesmärk on hoida inflatsioon tasemel, mis on 2 protsendi lähedal, ent jääb sellest piirist allapoole.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles