Kreeka üritab kokkulepet

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka
Kreeka Foto: SCANPIX

Täna peaksid jätkuma eelmisel reedel Kreeka ja erasektori laenuandjate vahel ootamatult katkenud kõnelused Kreeka võlgade mahakandmise üle, mis ideaalis vajaksid lahendust veel sel nädalal, kirjutab Äripäev.

Vastasel juhul kasvab risk, et Kreeka jääb ajahätta ega suuda märtsis oma võlakohustusi täita. 14,5 miljardit eurot, mida võlakirjade lunastamiseks vaja on, Kreekal ei ole.

Kreeka võimalik pankrot või rahaliidust lahkumine on praegu suuremgi ebakindluse allikas euroalal kui agentuuri S&P ulatuslik reitingukärbe, tunnistas esmaspäeval BBC raadiole Briti rahandusminister George Osborne.

Mäng käib kõrgetele panustele. Kreeka laenuandjaid, kelle hulka on viimasel ajal tekkinud hulk riskifonde, panustavad sellele, et Kreekat pankrotti ei lasta, sest hind oleks rängem kui Kreeka väljaaitamisel. Nii on kokkulepe visa sündima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles