Algas LHV allutatud võlakirjade märkimine

BNS
Copy
Foto: Mihkel Maripuu

Kolmapäeval algas LHV Groupi uute allutatud võlakirjade märkimine, huvilised saavad väärtpabereid soetada 25. septembrini.

Emissiooni maht on 25 miljonit eurot, mis võib suureneda kuni 35 miljoni euroni. Kui kõik läheb plaanipäraselt, algab uute võlakirjadega börsil kauplemine oktoobri algusest, teatas LHV.

Plaanis on emiteerida kuni 25 000 allutatud võlakirja, nimiväärtusega tuhat eurot. Lunastamistähtaeg on kümme aastat alates emiteerimisest ning kvartaalselt makstav fikseeritud intressimäär on kuus protsenti aastas.

LHV Group võib emissiooni mahtu suurendada kuni 10 000 täiendava allutatud võlakirja võrra, mis tähendaks emissioonimahu suurenemist kuni 35 miljoni euroni. Allutatud võlakirjad on plaanis noteerida Nasdaq Tallinna börsi Balti võlakirjade nimekirjas.

Avalik pakkumine on mõeldud Eesti jaeinvestoritele ning ka institutsionaalsetele investoritele. Kaasatavat raha kasutab LHV ärimahtude kasvatamiseks ja kapitalistruktuuri tugevdamiseks, eelkõige võimaldab lisakapital suurendada panga laenuportfelli, mille jaoks on vaja piisavat omavahendite olemasolu. LHV laenumahud kasvavad kiiresti ning samuti ollakse ostmas Danske panga ettevõtete laenuportfelli. 

Märkimine algas 16. septembri hommikul kell 10 ja lõpeb 25. septembril kell 16. Otsus, kuidas võlakirjad jaotatakse, tehakse 28. septembril ja investorite väärtpaberikontodele peaksid need jõudma 30. septembril. Juba oktoobri esimesel päeval peaks võlakirjad ka Nasdaq Tallinna börsil kaubeldavaks muutuma.

Nagu varasemate LHV võlakirjade puhulgi, on LHV Groupil võimalik kümneaastased võlakirjad lunastada pärast viie aasta möödumist nende emissioonist ehk kõige varem 2025. aastal, juhul kui finantsinspektsioon selleks loa annab. LHV Groupile on kasulik võlakirjad ennetähtaegselt lunastada, kuna pärast viie aasta möödumist hakkab võlakirjade tähtsus omavahendite osana vähenema.

LHV teatel tasub kindlasti arvestada, et tegu on allutatud võlakirjadega – ettevõtte likvideerimise või pankroti korral rahuldatakse nendest võlakirjadest tulenevad nõuded alles siis, kui näiteks võetud laenud, kohustused töötajate ees ja muud sarnased nõuded on täielikult rahuldatud. Muu hulgas tuleb arvestada kohustuste ja nõudeõiguste teisendamise riskiga. Seepärast on ka allutatud võlakirjade intressitase kõrgem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles