Rootsi suurim pank asub koondama

Liina Laks
Copy
Rootsi mündid. Kui regulaatorid teatasid, et Svenska Handelsbanken pole oma laenuportfelli riski päris õigesti kalkuleerinud, pani see aktsia Stockholmi börsil 5% langema. Nüüd teatas firma uuest suurest kärpekavast.
Rootsi mündid. Kui regulaatorid teatasid, et Svenska Handelsbanken pole oma laenuportfelli riski päris õigesti kalkuleerinud, pani see aktsia Stockholmi börsil 5% langema. Nüüd teatas firma uuest suurest kärpekavast. Foto: Jeppe Gustafsson / TT / Code 71935/Scanpix

Rootsi suurim pank teatas, et tahab kulude kokkuhoiu nimel koondada 1000 töökohta.

Bloomberg kirjutab, et Svenska Handelsbanken hakkab koondama. Löögi alla satub 1000 töökohta. Firma tahab oma harukorterite võrgustikku poole väiksemaks nudida, see-eest investeeritakse miljard Rootsi krooni (ca 100 miljonit eurot) tehnililiste süsteemide parandamisesse. Koondamised toimuvad järgneva kahe aasta jooksul.

Handelsbankenil on viimase aruande järgi enam kui 12 000 töötajat. Pank oli kärpekursil juba enne koroonaviiruse algust: möödunud aasta lõpus teatas ettevõte 800 töötaja koondamisest ning Aasia äri lõpetamisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles