Eesti põllutehnoloogia idufirma palkas Nike'i asepresidendi (1)

PM Majandus
Copy
Idufirma aitab põllumeestel toota jätkusuutlikult ja kasumlikult.
Idufirma aitab põllumeestel toota jätkusuutlikult ja kasumlikult. Foto: Ergo Sammalsaar

Põllumajandustarkvara arendaja eAgronom palkas Nike'i endise globaalse asepresidendi Kristjan Luha, kes asub juhtima ettevõtte laienemist.

Idufirma kaasasutaja Robin Saluoksa sõnul toob Luha eAgronomile vajalikku kogemust tegevuse laiendamisel, uute turgudele sisenemiseks ja vajalike protsesside ehitamiseks.

«Oleme tegemas esimesi samme väljaspool Euroopa Liitu, et tuua tipptasemel teadmised põllumeesteni kogu maailmas. Visiooni elluviimist toetab ka 2021. aasta kevadeks planeeritav 10 miljoni eurone investeerimisring,» ütles Saluoks.

Kristjan Luha töötas Nike'is 17 aastat. Selle aja jooksul juhtis ta Nike'i ärisid Kreekas ja Venemaal ning viimased kaks aastat asepresidendina Nike'i globaalset jalgpalliäri. Luha sõnul inspireerib teda eAgronomi ambitsioon muuta põllumajandus jätkusuutlikumaks, piirates kemikaalide kasutamist ja kasvatades põllumeeste kasumit.

eAgronom ehitab farmi juhtimise tarkvara ja digitaalset nõustamisteenust, et aidata põllumeestel toota toitu jätkusuutlikult ja kasumlikult, suunates seeläbi kogu maailma rikkalikumate muldade, tervislikuma toidu ja madalama CO2 tasemete suunas.

eAgronom asutati 2016. aastal Tartus ja täna haldavad eAgronomi kliendid 7 riigis üle miljoni hektari põllumaad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles