Toetuspotid on raha pilgeni täis – ühe erandiga

Liina Laks
Copy
Tallinki laev. Tallink on koroonaajal kõige enam riiklikke toetusi saanud ettevõte.
Tallinki laev. Tallink on koroonaajal kõige enam riiklikke toetusi saanud ettevõte. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Kuigi kriisi algusest saati on hulk toetusraha ettevõteteni jõudnud, on suurem osa toetusrahast järel ning huvilised saavad abi küsima minna.

Kõige suurema lisarahapoti sai Kredex. «1,5 miljardit eurot oli valitsuse toonases otsuses olnud summa KredExile. Riigi lisaeelarve ja rahastamislepingutega eraldati KredExile lõpuks tegelikult pisut vähem,» rääkis KredExi kommunikatsioonijuht Joonas Kerge. Tema sõnul saadi ühtekokku 1,1 miljardit eurot, millest on tänaseks järel enam kui 0,8 miljardit eurot. Esialgu eraldatud summa oligi puhver ning oleme sügiseks hästi kapitaliseeritud. Kuna keegi ei teadnud, kui hulluks kriis võib kujuneda, oli üle miljardi eraldamine valitsuse sõnum – ükskõik, mis juhtub, riik on valmis ettevõtjaid aitama ka suuremas ulatuses.

KredEx on tänaseks välja adnud 268 miljonit eurot. Lõviosa sellest on läinud nn riiklikult olulistele projektidele, mille osas teeb otsuse valitsus ning mille jaoks eraldati 1,1 miljardist eurost kuni 257 miljonit eurot. Laene andis KredEx 32 miljonit ning käendusi 50 miljoni euro ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles