Arto Aas: poliitikud loevad epistlit kohanemisest, aga ise laiutavad edasi (11)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Eesti Tööandjate Keskliidu juht Arto Aas.
Eesti Tööandjate Keskliidu juht Arto Aas. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Poliitikud peavad eraettevõtjatele epistlit, et kriisis on vaja kohaneda ja koomale tõmmata, aga ise jätkavad avalikus sektoris laiutamist ja kulutamist, kritiseeris Tööandjate Keskliidu juht Arto Aas. «See ei ole kuidagi loogiline ega arusaadav.»

Endine reformierakondlasest riigihalduse minister Aas nõustus, et kui tänavu on eelarve sügavas puudujäägis, on laenurahaga majanduse turgutamine mõistlik ja õigustatud. Küll aga jääb talle arusaamatuks, miks kavatseb valitsus eelarve miinusesse lasta ka järgmisel neljal aastal. «Rahandusministeerium prognoosib, et SKP kasvab järgmistel aastatel 3–4 protsenti, mis pole ju vähemalt numbriliselt peale vaadates majanduskriis, vaid vägagi soliidne kasv,» juhtis Aas tähelepanu. «Kasvu ajal üle oma tulude kulutamine ei tundu väga mõistlik. Püsikulude tekitamine laenu arvelt on aga sootuks vastutustundetu,» kritiseeris ta.

Tööandjate juht ootab septembri jooksul valitsuselt selgemaid vastuseid, mida plaanitakse laenurahaga majanduse ergutamiseks teha. «On need investeeringud ehitusse, rohkem ja suuremad riigihanked, teadus- ja arendustegevused, turismi aitamine või hoopis midagi muud,» loetles ta teemasid, mille puhul ta rohkem konkreetsust soovib.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles