Toitlustusäri müünud omanike närv ei pidanud kriisile vastu

PM Majandus
Copy
Lõunapraad.
Lõunapraad. Foto: Marianne Loorents

Astri Grill läks sel suvel müügiks, kuna alates 1991. aastast tegutsenud ja nüüd maksuvõlgadesse sattunud toitlustusäri omanikud soovisid hääbuvast ärivaldkonnast lahkuda, kirjutab Äripäev.

Astri Grillil löödi jalad alt aprillikuise kaubanduskeskuste sulgemisega, kuid juba märtsi alguses, kui valitsus soovitas inimestel kaubanduskeskusi vältida, hakkas äri endise firma juhi Peeter Põllumäe sõnul alla käima ja langes kiiresti suurde kahjumisse. «Samuti muutis uus olukord keskused oluliselt konservatiivsemaks ja kartlikumaks edasise suhtes, mis on teinud läbirääkimised üürileandjatega pingelisemaks,» lisas ta.

Suve alguseks oli Astri Grilli ja kogu horeca-sektori olukord niivõrd ebakindel, et Astri Grilli omanikud Hannes Kirs ning Margit ja Ingrid Põllumäe hakkasid otsima võimalust kiirelt äri maha müüa, mis ka õnnestus, sest lõpuks leiti noor Lõuna-Eesti ettevõtja Karl Nukka, kelle põllumajandusettevõte Sonus soetas Astri Grilli ja muutis selle nime aktsiaseltsiks Kaasamüük.

Astri Grill AS haldas nelja söögikohta: Eedeni keskuses asuvat pubi «7 päeva», bufee-restorane «Melu» Lõunakeskuses ja Kvartali keskuses ning Lõunakeskuses «Aatrium Cafe».

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles