Makita ehitab Tallinna külje alla suure lao (2)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Makita trell. Illustratiivne tööriist.
Makita trell. Illustratiivne tööriist. Foto: Arvo Meeks

Jaapani tööriistatootja ning Baltikumi suurim elektritööriistade müüja Makita rajab Tallinnasse, Gate Tallinna äriparki kuni 25 000-ruutmeetrise kesklao, hooldus- ja õppekeskuse. Investeeringu suurust firma ei avalda.

Laagrisse rajatavast Põhjamaade suurimast esindusest koordineeritakse seadmete müüki Eestisse, Lätti, Leetu, Norrasse ning Rootsi. Makita Baltikumi müügidirektori Imre Rammuli sõnul olid asukohavaliku konkursi sõelal Rootsi ja Eesti, kuid otsus tehti meie kasuks tänu paremale logistilisele asukohale ning suurele kohalikule populaarsusele. «80 protsenti Balti riikides müüdud akutööriistadest on Makita omad ning Eestis on elanike kohta kasutusel kõige rohkem Makita seadmeid kogu maailmas,» ütles Rammul.

Makita uue keskuse rajamist nõustanud Baltimaade suurima kinnisvarafirma 1Partneri konsultandi Mario Talvisti sõnul oli uue asukoha leidmine pikk ja ülipõhjalik protsess, milles osales ka Jaapani emafirma.

«Makita investeering Gate Tallinna parki saab olema magnet, mis kogu piirkonna käima paneb,» arvas ta. «Nii suurtel ettevõtetel polegi Tallinnas ja selle lähiümbruses väga palju valikuid ning sellise mahuga sobivatest pindadest on tegelikult pigem puudus. Logistiliselt on Makita uus asukoht ideaalilähedane.»

Lisaks laole rajatakse uude keskusesse Makita Euroopa suurim, 1000-ruutmeetrine koolitus- ja demoala, kus inimesed saavad uusi seadmeid testida. Kui tavaliselt on tavapoes paarkümmend eri Makita seadet, siis uues keskuses on neid testimiseks kümme korda rohkem.

Kogu kompleks valmib hiljemalt 2022. aastal.

1915. aastal Jaapanis asutatud tööriistatootjal Makita on üle maailma kümme tehast ning enam kui 17 000 töötajat. Ettevõtte 2019. aasta käive oli 493 miljardit jeeni. Makita Balti filiaalide 2019. aasta käive oli 45 miljonit eurot.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles