Vaikus enne tormi? Töötute arv langes alla 50 000 (2)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Töötu mees pangahoone ees.
Töötu mees pangahoone ees. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Augusti lõpus oli töötuna registreeritud 49 324 inimest, mis on juuliga võrreldes 2,2 protsenti vähem.

Statistika on märgiline, sest alates tänavu maist on töötute arv püsinud stabiilselt üle 50 000. Uusi töötuid registreeriti augustis 6846, mida on vähem kui juunis ja juulis, teatas töötukassa.

Samas eelmise aasta augustiga võrreldes on registreeritud töötute arv kasvanud 1,6 korda. Mullu oli samal ajal töötuna arvel 31 488 inimest.

Töötuse määr oli augustis 7,6 protsenti. Enim oli töötuid Ida-Virumaal, kõige vähem aga Jõgevamaal. Vähenenud töövõimega töötuid oli augusti lõpus 11 825 ehk ligi veerand registreeritud töötutest, kuid võrreldes aastatagusega on vähenenud töövõimega töötute osakaal märgatavalt langenud, aasta tagasi oli vähenenud töövõimega kolmandik töötutest.

Töötukassa abiga asus augustis tööle või alustas ettevõtlusega 6 855 inimest, juunis ja juulis oli see number väiksem. Eelmise aasta augustiga on tööle rakendunute arv 1,9 korda suurem.

Siiski märkis töötukassa, et varasemate aastate kogemuste põhjal võib prognoosida, et sügisel registreeritud töötus suureneb, põhjuseks on olnud hooajatööde lõppemine.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles