Telia kaotas augustis enim mobiilinumbreid (1)

BNS
Copy
Telia.
Telia. Foto: Ieva Makare/LETA

 Augustis kaotas kuuendat kuud järjest enim mobiiltelefoninumbreid Telia, mille võrgust lahkus 487 numbrit.

Ka Tele2 numbriliikuvuse saldo oli möödunud kuul negatiivne – võrgust lahkus 423 numbrit. Elisa saldo oli positiivne, võrku liitus 901 numbrit, selgus tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ameti (TTJA) andmetest.

Tänavu esimesel kaheksal kuul on enim ehk 4710 mobiilinumbrit kaotanud Telia. Tele2 on kaotanud 2031 numbrit, Elisa juurde võitnud aga 6719 numbrit.

Kokku liikus juulis 5943 mobiiltelefoninumbrit ning 3493 tavatelefoninumbrit. Samas tühistati 4457 mobiiltelefoninumbri teisaldamise avaldust ning 123 tavatelefoninumbri teisaldamise avaldust.

Möödunud aastal kaotas enim mobiiltelefoninumbreid Tele2, mille võrgust lahkus 7976 numbrit. Enim mobiilinumbreid sai juurde Elisa, mille võrku liitus aastaga 5060 numbrit. Telia sai juurde 2919 numbrit.

Liikunud numbrite arv kajastab reaalsete tava- ja mobiiltelefoninumbrite üleminekut ühe sideettevõtte juurest teise juurde. Liikunud numbrite arvul puudub otsene seos sideettevõttega liitunud või sealt lahkunud klientide üldarvuga, sest ühel kliendil võib olla mitu numbrit, kuid samas üks liitumisleping.

Samuti ei kajasta numbriliikuvuse statistika kõnekaartide kasutusest ega uute liitumislepingute sõlmimisest ning vanade lõpetamisest tulenevaid muudatusi sideettevõtete klientide üldarvus.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles