Urmas Sõõrumaa küsib riigilt kuni 40 miljonit laenu (8)

PM Majandus
Copy
Urmas Sõõruma
Urmas Sõõruma Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Äripäev kirjutab, et ärimees Urmas Sõõrumaa küsib riigilt Patarei merekindluse kordategemiseks 30–40 miljonit eurot laenu.

«Majandusprognooside asi teeb pisut ärevaks, sest kui me lepingu sõlmisime riigiga, siis ajad olid pisut teised ja need kohad, kust raha peale tiksus, on vaikselt kustumas. Aga tõepoolest, KredExil on selline meede, kust on võimalik saada protsessis olevale kinnisvaraobjektile laenu ja eriti sellisele kinnisvaraobjektile, mis on muinsuskaitseobjekt number üks, ehk me oleme taotlemas sealt natukene laenu ehk odavamat laenu kui kommertspangad annaks. Kommertspangad sellisele objektile ei annagi laenu,» ütles Urmas Sõõrumaa Äripäeva raadiole. Sõõrumaa kinnitas, et plaanis on küsida 30–40 miljonit eurot.

Minister Raul Siem ütles Sagadis Postimehele, et tema teada ei ole peale Porto Franco veel ükski kinnisvaraarendaja riigi poole pöördunud. «Ma ei ole praegusel hetkel kursis viimaste sündmustega, aga minu teada ei ole. Aga kõik on teretulnud,» ütles Siem.

Kinnisvara arenduse jaoks küsis ja sai hiljuti odava 40 miljoni eurose laenu Porto Franco arendus, mille taga on parteide suurannetaja Hillar Teder. Meedia kirjutas, et tegelikult varem KredExil säärast kinnisvarameedet, mille kaudu arendajad odavat raha saaksid, polnud, kuid ajaga timmiti tingimusi arendajatele soodsamaks. Üsna vahetult pärast Äripäevas ilmunud lugu teatas KredExi juht Lehar Kütt erimeelsustele viidates, et lahkub ametist. Ka Sõõrumaa on tuntud parteide helde annetajana: ERRi järgi oligi tema see, kes mullu partedeidele kõige rohkem raha andis, kokku 370 000 eurot. Kõige suurema summa, 210 000 eurot, sai sealjuures valitsuserakond Keskerakond. Tänavu teises kvartalis toetas Sõõrumaa Keskerakonda 55 000 euroga.

Urmas Sõõrumaa ostis Patarei merekindluse 4,6 miljoni euroga ning sai tänavu kevadel n-ö võtmed kätte. Sõõrumaa plaanis investeerida kindluseala kordategemiseks 100 miljonit eurot.

«Mereäärse vana kindluse renoveerimisega loome Tallinnasse uue täiendava elukeskkonna söögikohtade, elamispindade ja büroodega. Mereäärse promenaadi rajamisega, koos kohvikute ja muude teeninduskohtadega, anname tallinlastele ja Tallinna külalistele uut lootust ja kindlust, et Tallinn on mereäärne linn, kus on põhjust viibida ja jalutada,» sõnas Sõõrumaa möödunud aasta lõpus Delfile.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles