EDETABEL ⟩ Vaata, kes on rikkaimad perekonnad maailmas

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Walmarti suuromanikest pereliikmed (vasakult paremale) Jim Walton, Alice Walton ja nõukogu esimees Rob Walton jamüügigigandi 2013. aastal aktsionäride koosolekul .
Walmarti suuromanikest pereliikmed (vasakult paremale) Jim Walton, Alice Walton ja nõukogu esimees Rob Walton jamüügigigandi 2013. aastal aktsionäride koosolekul . Foto: RICK WILKING/REUTERS

Ehkki netiostlemine muutub üha populaarsemaks ning paljud nn füüsilised poed on raskustes või pankrotti läinud  ning koroonaviiruse pandeemia andis trendile uue hoo, on maailma suurima jaekaubandusketi Walmart suuromanikud perekond Walton muutunud üha jõukamaks.

Bloombergi arvutuste kohaselt on perekond Waltoni vara väärtus kasvanud aastaga 25 miljardi dollari võrra 215 miljardi dollarini.

Tõsi, kui maailma rikkaim inimene maailma suurima internetikaubamaja asutaja ja juht Jeff Bezos ei oleks eelmisel aastal lahutanud, oleks tema vara väärtus veel suurem olnud. Jeff Bezose ja tema eksabikaasa MacKenzie Scotti vara väärtus kokku ulatub 257 miljardi dollarini. Pealegi koostab Bloomberg maailma rikkaimate perekondade edetabelit perekondade kohta, kus vara omanikeks on vähemalt kaks põlvkonda ja pärijaid on rohkem kui üks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles