Pärnus takerdus surfaja röövpüüdja salavõrku, kalad lasti vabaks (1)

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Surfilaua veealuse tiiva külge takerdunud röövpüüdja võrk Pärnu rannas
Surfilaua veealuse tiiva külge takerdunud röövpüüdja võrk Pärnu rannas Foto: Erakogu

Pärnu surfajate sotsiaalmeedialehtedel jagati eelmisel nädalal fotosid foili ehk surfilaua veealuse tiiva külge takerdunud kalavõrgust. 

Pärnu lahel purjelaua- ja lohesurfiga tegelevaid sportlasi on röövpüüdjate salavõrgud tänavu suvelõpul eriti valusalt tabanud. Koos ilmade ja merevee jahenemisega on rannakalapüük taas saaki hakanud andma ning kalavõrgud ning muud püünised on ilmunud ka Pärnu lahte. Kui ametlikku püügiluba omavate kalurite püünised on meres vastavate lippudega tähistatud ning teised alused saavad neist ohutult mööduda, siis röövpüüdjad ei tähista oma võrke kuidagi. Nii tekivad purjetajate ja paadisõitjate jaoks ohtlikud lõksud. 

Oma nime avaldamisest keeldunud surfar ütles, et on sel sügisel tähistamata võrkudesse sõitnud juba mitmel korral ning vaid õnneliku juhuse tõttu ei ole need kukkumised suuremat kahju tekitanud, vaid on lõppenud ainult ehmatuse ja kergemate põrutustega. Surfivarstuse külge takerdunud kalavõrgust vabanemine võib siiski olla päris aeganõudev ning keeruline tegevus. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles