Eesti idufirma jättis poole miljoni kasutajaga hüvasti (1)

PM Majandus
Copy
Idufirma Jobbatical juht Karoli Hindriks.
Idufirma Jobbatical juht Karoli Hindriks. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Karoli Hindriksi asutatud idufirma Jobbatical lõpetas möödunud aastal töökohtade vahendamise ning pani kogu fookuse immigratsiooni ja ümberasumise platvormi ehitamise peale. See tähendas värbamise platvormi sulgemist ja ligi poole miljoni kasutajaga hüvasti jätmist.

«Põhjus selleks oli lihtne: kui värbamise platvorm nõudis suuri investeeringuid ning kliendi rahulolu oli siiski madal, siis immigratsiooni ärisuund 2019. aasta esimeses ja teises kvartalis moodustas ainult 7 protsenti kuludest, kuid 48 protsenti teise kvartali tuludest tuli immigratsiooni teenusest,» kirjutas Hindriks ettevõtte majandusaasta aruandes.

Selle muutusega seoses toimus juulis ja augustis 2019 ka ettevõtte ümberstruktureerimine: teisel poolaastal ehitati välja immigratsiooni ja ümberasumise platvorm Eestis, Saksamaal ja Hispaanias, samuti avati kontorid Berliinis ja Madridis.

2019. aastal kasvas Jobbaticali müügitulu 28 protsenti, ligi 389 000 euroni. Samuti suudeti aastaga vähendada kahjumit, 2018. aasta 2,6 miljonilt eurolt, 1,9 miljoni euro tasemele.

«Tänaseks võib öelda, et fookuse panemine immigratsiooni ja ümberasumise teenusele oli ettevõtte jaoks väga õige otsus ning kuigi 2020. aasta kevad tõi kaasa Covid-19 epideemiaga piiride sulgemise, mis ettevõtet tugevalt mõjutas, siis 2020. aasta esimese ja teise kvartali tulu oli 55 protsenti suurem kui 2019. aasta vastaval perioodil ja seda 44 protsenti madalamate kuludega,» märkis juhatuse liige.

Kevadel kaasas ettevõte investoritelt 2,6 miljonit eurot, mis oli koroonakriisi ajal üks suuremaid summasid, mida Eesti idufirmad on saanud. Varem on investoritelt kaasatud 7,9 miljonit dollarit. Viimase, 2017. aastal toimunud nelja miljoni dollari suuruse ringi juhtinvestor oli Jaapani investor Taizo Son oma ettevõtte Mistletoe kaudu.

Ettevõttes töötas möödunud aastal 28 inimest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles