Telekomifirmad lasid minister Siemi ettepaneku auklikuks (8)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Tallinn, 28.04.2020
Koroonakriis. Elisa Eesti juht Sami Seppänen kodukontoris.

Sami Seppänen, CEO and country manager for Elisa Eesti, at is home office. 
Elisa is a telecommunications, ICT and online service company operating mainly in Finland and Estonia.
Foto Mihkel Maripuu, Postimees
Tallinn, 28.04.2020 Koroonakriis. Elisa Eesti juht Sami Seppänen kodukontoris. Sami Seppänen, CEO and country manager for Elisa Eesti, at is home office. Elisa is a telecommunications, ICT and online service company operating mainly in Finland and Estonia. Foto Mihkel Maripuu, Postimees Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

IT-minister Raul Siem teatas augusti keskpaigas, et soovib 5G sidevõrgu neljaks osaks jagada. Eesti suuremad telekomifirmad eesotsas Telia ja Elisaga andsid ettepanekule hävitava hinnangu.

5G sagedusala ümber on käinud paras kemplus. Algsete plaanide kohaselt pidi võrk jaotuma kolmeks võrdseks osaks. See aga ei meeldinud tillukesele sidefirmale Levikom, kes leidis, et nii jagatakse pirukas kolme suure telko Elisa, Telia ja Tele2 vahel. Levikom läks asjaga kohtusse, kuid kaotas kõigis kolmes kohtuastmes. Ühtlasi tähendas riigikohtu lõppotsus, et aastaks kinni jooksnud 5G sageduskonkursiga saab edasi minna. Asi tundus olevat otsustatud. 

Siem valis aga teise tee. Ta ütles augusti keskel, et võrgu võiks jagada siiski neljaks, kuna see aitaks elavdada telekomiturul konkurentsi ja suurendada tarbijate valikuvabadust. Kohe hakati aga sahistama, et minister tahab avada ukse võlgades Levikomile. Siemi enda sõnul polnud tema otsus kivisse raiutud, vaid üksnes esialgne ettepanek telekomifirmadele, kellelt ta jäi ootama tagasisidet ja mõtteid, kuidas konkurss päriselt läbi viia.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles