Kiik: turismisektori töötajatele pole mõtet pool aastat toetust maksta (18)

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Tanel Kiik.
Tanel Kiik. Foto: Tairo Lutter

Sotsiaalminister Tanel Kiige sõnul ei saa riik Tallinkit koondamislainest päästa, sest turismisektori töötajatele pool aastat toetust maksta pole lihtsalt mõistlik.

Tallink teatas täna, et ettevõttes on ohus ca 2500 töökohta, kui Soome ja Eesti riik ei kehtesta täiendavat palgatoetuse meedet ega leevenda reisipiiranguid.

Kiige sõnul ei suudetaks ka erimeetmetega turismisektori töökohti säilitada, sest pole teada, millal sektor taastub: «Kui me näeme, et ei ole turiste, piisavalt turgu ja kliente, keda teenindada, siis ei ole ka mõistlik see, et inimesed oleksid viis või kuus kuud ainult toetuse peal, kui neil tegelikult tööd ei ole, ütles Kiik «Aktuaalsele kaamerale». Ja me ei tea ka seda, kas see kuue kuu pärast tuleb, lisas ta.

Ministri sõnul kerkib vastav teema päevakorda lähiajal: «Esmaspäeval, kui töötukassa nõukogul on strateegiapäev, siis see on üks päevakorra punkt, et kuulata ära nii ametiühingute, tööandjate kui ka riigi vaade, et kas ja millist meedet rakendada,» ütles Kiik, lisades, et täiendava palgameetme kohta saab ettepaneku teha töötukassa nõukogu ning kinnitada valitsus.

Kommentaarid (18)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles