Tööandjad ja ametiühingud soovitavad alampalga külmutada (2)

PM Majandus
Copy
Viimastel aastatel kerkinud alampalk järgmisel aastal tõenäoliselt ei tõuse.
Viimastel aastatel kerkinud alampalk järgmisel aastal tõenäoliselt ei tõuse. Foto: Panther Media/Scanpix

Eesti Tööandjate Keskliidu ja Eesti Ametiühingute Keskliidu esindajad jõudsid kokkuleppele jätta alampalk 2021. aastaks praegusele tasemele, mis on 584 eurot.

«Kuigi varasem kokkulepe sidus alampalga Eesti Panga prognoosiga, mis võimaldaks 2021. aasta alampalka ka langetada, siis leiame, et praegusel keerulisel ajal on oluline pakkuda stabiilsust. Usume, et see kokkulepe ei süvenda sotsiaalseid probleeme ega raskenda tööandjate olukorda,» ütles Eesti Tööandjate Keskliidu tegevjuht Arto Aas.

«Olukorras, kus olulist hinna- ja palgatõusu järgmiseks aastaks ei prognoosita, on ka alampalga külmutamine loogiline samm,» lisas Aas.

«Ametiühingute peamine eesmärk kriisiolukorras on hoida töökohti ja jälgida, et põhjendamatult ei halvendataks kellegi töötingimusi. Tänase päeva reaalsus on, et üleriiklikku töötasu alammäära järgmisest aastast tõsta ei õnnestu, aga langetada me samuti ei saa ega taha,» ütles Eesti Ametiühingute Keskliidu juht Peep Peterson.

Kokkuleppe peavad heaks kiitma ka Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu 16. septembril ning Eesti Ametiühingute Keskliidu juhatus, mis toimub 15. septembril.

2019. aasta novembris allkirjastasid sotsiaalpartnerid – Eesti Tööandjate Keskliit ja Eesti Ametiühingute Keskliit alampalga kokkuleppe 2020. ja 2021. aastaks, mille kohaselt miinimumpalk tõusis 40 protsendile keskmisest palgast.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles