Estonian Airi ekstöötajad lõid kohtus Nordicat, kuid raha endiselt ei näe (2)

Copy
Estonian Airi viimane lend 2015. aasta 7. novembril. Selleks ajaks oli uue rahvusliku lennufirma nimi juba valitud ja Nordic Aviation Group äriregistris registreeritud.
Estonian Airi viimane lend 2015. aasta 7. novembril. Selleks ajaks oli uue rahvusliku lennufirma nimi juba valitud ja Nordic Aviation Group äriregistris registreeritud. Foto: Erik Prozes

Juba viis aastat tagasi pankrotistunud Estonian Airi varjud kummitavad endiselt Eesti lennundust. Kohus leidis, et praegune rahvuslik lennufirma Nordica peab Eesti Õhu ekstöötajatele välja maksma üle 1,5 miljoni euro saamata jäänud töötasusid.

«Selline otsus on tegelikult suur üllatus,» ütles Nordica juht Erki Urva murelikult. Ta ei saa aru, miks peaks Nordica ühe teise firma töötajatele mingeid rahasid maksma. «Nad hagevad vale ettevõtet. Neil pole õigust rahasid nõuda!» on juht kindel.

Aga lähme korraks ajas tagasi. Kui Estonian Air 2015. aasta lõpus pankrotti läks, olid piloodid ja pardatöötajad endise tööandja peale väga pahased. Eesti liinilendurite ametiühingu esindaja Helen Reinhold ütles toona, et suur osa Estonian Airi töötajaid pole veel koondamistasu saanud. 2017. aasta suvel polnud hüvitisest endiselt kuulda kippu ega kõppu, mistõttu mindi kohtusse juba uue lennufirma Nordica vastu, kellelt nõuti enam kui 1,7 miljonit eurot.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles