Tallink jätab kai äärde kolm laeva ja paneb Riia-Helsingi liinile väiksema aluse

Copy
Ahvenamaale väljuv laev Tallink Baltic Queen, 19.06.2020
Ahvenamaale väljuv laev Tallink Baltic Queen, 19.06.2020 Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Tallink Grupp paneb sügisel ajutiselt - algse plaani järgi kuni kevadeni - seisma kolm laeva ning vahetab septembri keskel Helsingi-Riia liinil sõitva Silja Serenade'i välja väiksema laeva, Baltic Queeni vastu.

«Oleme sunnitud Helsingi-Riia liini laeva välja vahetama, kuna meie jaoks ei ole majanduslikult tasuv jätkata sellel liinil Silja Serenade suuruse laevaga opereerimist nüüd, mil suveperiood on lõppenud ja prognoositavad reisijatearvud sügistalveks on tunduvalt väiksemad,» märkis Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene. 

Laeva vahetus Helsingi-Riia liinil tingib omakorda selle, et sellest nädalast taasavatud Tallinna-Stockholmi liinile ning Stockholmi-Riia liinile tuleb alates 6. septembrist laev Victoria I.

Pandeemiaolukorra ja reisijatearvu vähenemise tõttu on Tallink otsustanud  septembrist ajutiselt peatada laeva Isabelle ning oktoobrist Silja Symphony ja Romantika sõidud kuni järgmise aasta 31. märtsini või kuni uute otsuste ja täiendavate teavitusteni ettevõttelt.   

Tallinki laevad Tallinna-Helsingi, Muuga-Vuosaari, Paldiski-Kapellskäri ja Turu-Stockholmi liinil jätkavad praegu tavapärase graafiku järgi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles