Helme vastas õlitehase kriitikutele: fossiilkütustest pole veel pääsu (5)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Rahandusminister Martin Helme sõnul on Eesti üks tublimaid CO2 emissioonide vähendajaid Euroopas.
Rahandusminister Martin Helme sõnul on Eesti üks tublimaid CO2 emissioonide vähendajaid Euroopas. Foto: Tairo Lutter

Meie tänane ja ka lähituleviku ühiskond on paraku sõltuv fossiilsete kütuste kasutamisest ning sellest võõrutamine saab toimuda üksnes samm-sammult, kui me soovime hoiduda vapustustest ühiskonnas ja majanduses, vastas rahandusminister Martin Helme avaliku elu tegelaste kirjale, kus nõuti Eesti Energia uue õlitehase peatamist.

Tänavu märtsi lõpus võttis valitsus vastu otsuse toetada Eesti Energia uue õlitehase ehitust 125 miljoni euroga. See tekitas ühiskonnas vastakaid ja valusaid reaktsioone. Näiteks loomeinimesed ja avaliku elu tegelased saatsid õlitehast kaitsnud Martin Helmele kirja, milles ütlesid, et investeering on vastuolus Euroopa Liidu kliimaeesmärkidega ning võib madala naftahinna tingimustes osutuda majanduslikult ebaotstarbekaks. Loe pöördumist siit.

Martin Helme tänas esmalt pöördujaid, et nad muretsevad riigi rahvusvaheliste kohustuste täitmise ja Eesti ühiskonna jätkusuutlikku arengu pärast. Samas möönis minister, et CO2 emissioonide vähendamise osas ei ole Eesti olukord halb: Eesti on üks kõige kiiremini enda CO2 emissioone vähendanud liikmesriik Euroopa Liidus.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles