Jaekaubanduse müügitulu kasvas juulis nelja protsendi võrra

BNS
Copy
Kauplus
Kauplus Foto: Elmo Riig

Statistikaameti andmetel oli jaekaubandusettevõtete müügitulu juulis 680 miljonit eurot, mis on püsivhindades eelmise aasta sama ajaga võrreldes 4 protsenti suurem.

Statistikaameti juhtivanalüütiku Jaanika Tiigiste sõnul mõjusid esimesed suvekuud tööstuskaupade kaupluste müügile hästi ja juulis suurenes nende müügitulu 7 protsenti.

«Kõige enam ehk viiendiku võrra kasvas müük muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ning nende lisaseadmete, raamatute, sporditarvete, mängude, mänguasjade, lillede, istikute ja muuga,» ütles Tiigiste pressiteates.

Müügitulu suurenes 7 protsenti veel posti või interneti teel kaupu müüvates kauplustes ning kasutatud asjade kauplustes ja väljaspool kauplusi nagu kioskites, turgudel, otsemüügil, 6 protsenti apteekides ja kosmeetikatarvete kauplustes ning 5 protsenti majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes.

Müügitulu vähenes eelmise aasta juuliga võrreldes 6 protsenti tekstiilitoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes ning 2 protsenti muudes spetsialiseerimata kauplustes, kus on ülekaalus tööstuskaubad, näiteks kaubamajades.

Nii toidukaupade kaupluste müügitulu kui ka mootorikütuse jaemüügiga tegelevate ettevõtete müügitulu suurenes eelmise aasta juuliga võrreldes 1 protsendi võrra.

Juuniga võrreldes kasvas juulis jaekaubandusettevõtete müügitulu 1 protsendi võrra. Sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal vähenes aga müük eelmise kuuga võrreldes 1 protsendi võrra.

Selle aasta esimese seitsme kuuga suurenes jaekaubandusettevõtete müügitulu eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 2 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles