Saaremaalgi tegutseva elektroonikafirma Incapi kasum langes teises kvartalis 46 protsenti

BNS
Copy
Incap.
Incap. Foto: Arno Mikkor

​Saaremaal elektroonikat tootva Incapi emafirma Incap Corporationi käive kasvas teises kvartalis 21 protsenti 22,6 miljoni euroni, puhaskasum langes 46 protsenti 1,2 miljonile eurole.

Ilma jaanuaris omandatud AWS Electronics Groupi tuludeta langes käive orgaaniliselt 31 protsenti. Korrigeeritud kasum ulatus 2,8 miljoni euroni ja moodustas 12,2 protsenti käibest, teatas Incap.

Tipptehnoloogilise sisseseadega elektroonikat tootva Incapi rahvusvahelise grupi juht Otto Richard Pukk märkis pressiteates, et COVID-19 pandeemia avaldas ettevõtte tegevusele aasta teises kvartalis ootuspäraselt negatiivset mõju. Pandeemia ja sellega seotud tööseisakute tõttu olid Incap India tehased suure osa teisest kvartalist suletud.

«Tehaste sulgemine Indias vähendas meie käivet. Olen siiski rahul, et keerulises olukorras oli nõudlus meie teenuste järele jätkuvalt heal tasemel ja suutsime India tehase tegevuse kiiresti käivitada. Ka meie Suurbritannia tehas töötas teises kvartalis mõnevõrra väiksema võimsusega ning Slovakkia tehase tööd mõjutas autotööstuse langus,» kirjeldas Pukk ja lisas, et Eesti tehas töötas teises kvartalis peaaegu tavapäraselt.

Incapi klientide arv on pärast AWSi omandamist märkimisväärselt kasvanud. Ettevõtte neli suurimat klienti moodustasid 2020. aasta esimesel poolel 50,8 protsenti müügitulust, 2019. aastal oli nende osakaal 80,6 protsenti. «See näitab, et kliendibaas on tasakaalustatum ja erinevused eri klientide tegevuses kompenseerivad üksteist hästi,» märkis Pukk.

Ettevõte tegutseb Soomes, Eestis, Indias, Slovakkias, Suurbritannias ja Hongkongis ning annab tööd ligikaudu 1300 inimesele. Incapi aktsia on Nasdaq Helsingi börsil noteeritud alates 1997. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles