Saksa minister välistas EFSF fondi tagatiste suurendamise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble kinnitas esmaspäeval Saksa raadiole antud intervjuus kategooriliselt, et Euroopa finantsstabiilsuse fondi (EFSF) tagatisi ei suurendata vaatamata sellele, et reitinguagentuur Standard Poor's oli langetanud üheksa euroriigi reitingut.

EFSFi tagatised on lähikuudeks täiesti piisavad, ütles minister. Ta lisas, et EFSF on pidanud juba enne retitingulangetust turult kõrgema intressiga laenu võtma, nii et kõik ei sõltu tema sõnul üksnes reitingust.

«Saksa valitsusel ei ole põhjust kahelda, et EFSF-i praegustest tagatistest ei piisa fondi praeguste ülesannete täitmiseks,» ütles Saksamaa kantsleri Angela Merkeli pressiesindaja Steffen Seibert pressikonverentsil.

Ta selgitas, et Euroopa Liidu liidrid on otsustanud, et EFSFi järglase, Euroopa stabiilsusmehhanismi kapital suurendatakse juuliks 500 miljardi euroni.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles