Teaduspärastlõuna ⟩ Kuidas tagada püsiv, turvaline ja taskukohane energiavarustus? (2)

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Copy

Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter ja Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi arutlevad Teaduste Akadeemias toimuval debatil, millised võimalused on meil tagada energia varustuskindlus ja energiajulgeolek nõnda, et energia tootmine oleks keskkonnahoidlik ja jätkusuutlik ning samas jääks energia hind mõistlikule tasemele.

Kaasaegse ühiskonna funktsioneerimise aluseks või isegi eelduseks on perfektselt toimiv energiavarustus. Suur osa sellest toetub praegu fossiil­kütuste kasutamisele ja võimsatele ülekandeliinidele. Elektri suurenev tarbimine koormab nii elektrijaamu, võrku kui ka keskkonda, taastuvatest allikatest saadav elekter aga rahakotti.

Millised võiksid olla akadeemilise maastiku ja riigi tasemel toimiva energeetika ühised väljakutsed ja lahendused teel kliimaneutraalsuse poole ning kuidas saaksid kõik ühiskonna liikmed nende lahenduste realiseerimisele kaasa aidata?

Hando Sutter ja Taavi Veskimägi Teaduste Akadeemias toimuval debatil. Debatti juhib Eesti Teaduste akadeemia president Tarmo Soomere.
Hando Sutter ja Taavi Veskimägi Teaduste Akadeemias toimuval debatil. Debatti juhib Eesti Teaduste akadeemia president Tarmo Soomere. Foto: Eesti Teaduste Akadeemia

2015. aasta kevadel alustas Teaduste Akadeemia kohtumiste sarja TEADUS JA ÜHISKOND, et vahetus, akadeemiliselt vabas ning inspireerivas õhkkonnas vahetada mõtteid ühiskonna jaoks olulistel teemadel, sõnastada suuri ülesandeid ja ehitada tervikpilti, otsida ühisosa erinevate osapooltega, luua uusi koostöövõimalusi ja pakkuda üheskoos välja elegantseid lahendusi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles