Soolo- ja kahekesipurjetamise võistlussari BSSR jõudis finišisse

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
BSSR 2020 ORC I klassi üksipurjetamise neljanda etapi võitja Tiit Riisalo purjekal W-Lind
BSSR 2020 ORC I klassi üksipurjetamise neljanda etapi võitja Tiit Riisalo purjekal W-Lind Foto: Renè Allik

Ühe- ja kaheliikmeliste võistkondadega avamerepurjetamise võistlussari Baltic Sea Solo Race jõudis finišisse. Kriisiajale ja piirangutele vaatamata õnnestus võistlus edukalt läbi viia ning osalejad jäid üritusega rahule.

22. augustil toimus soolopurjetamise sarja Baltic Sea Solo Race neljas ja sellel aastal viimane etapp. Kokku toimus võistlussarjas neli osavõistlust, millest eilne oli planeeritud 10-12 tunni pikkuseks. Võistles 10 jahti, mõned sarjast osa võtnud jahid olid kimpus tehniliste probleemidega, mõnel pärssis osavõtusoovi kehvemapoolne ilmaprognoos.

lmaprognoos andis taas võimaluse võistlejatel end proovile panna. Lubas tugevamat tuult ja vihma ning seda kõike purjetajad ka said. Võistlus algas kenas lõunatuules, mis viis võistlejad pärast Russalka läänepoi võtmist Naissaareni, kust kulgeti edasi Uusmadala kaudu Tallinna madalale, sealt ümber Kuradimuna ja siis tagasi Piritale. Kui Tallinna madalani oli hea purjetamistuul ja soe kuiv ilm, siis pärast Uusmadalat tõusis tuul ja pärastpoole said võistlejad kaela ka vihma, mis nende sõnutsi oleks nägu nagu nõeltega torkinud. Lisaks kadus tihedas vihmas nähtavus. Seega oli igas mõttes katsumusterohke võistlussõit. «Vürtsi» lisas veel jahi «Öösorr» roolipalleri murdumine, mille tulemusel oli ühel hetkel roolipinn roolimehe käes ja roolileht merepõhjas. Tänud Tallinna Merevalvekeskusele kiire abi organiseerimise eest juhitamatule jahile.

Rohkem äpardusi võistlusel õnneks ei juhtunud ja ülejäänud jahid finišeerisid edukalt, kes valges ja kes päris pimedas. Viimane etapp pani lõpliku üldjärjestuse paika ORC II single-handed grupis, mis oli viimase hetkeni lahtine. Teistes gruppides olid üldseisud tänu punktivahedele juba eelnevalt teada ja vormistati lihtsalt tulemust.

Regati peavõistlusjuht Mairold Metsaviir ütles, et võistlussarja toetamise eest tuleb tänulik olla Eesti Kultuurkapitalile, kuna Baltic Sea Solo Race´i sooritused võetakse mitmetele Euroopa regattidele kvalifitseerumisel arvesse eelvõistlusena.

Baltic Sea Solo Race 2020 4. etapi tulemused:

ORC II double-handed:

  1. My Car (Jaanus Talp, Erki Maidre)
  2. Edelweiss Team Service (Raido Notton, Reijo Suurna)
  3. Calena (Jaan Niit, Toomas Kail)

ORC I single-handed:

  1. W-Lind (Tiit Riisalo)
  2. Estella (Alar Laan)
  3. Skane Saga (Priit Pääsuke)

ORC I double-handed grupp:

  1. Bella (Hendrik Karilaid, Jan Matveus)

Baltic Sea Solo Race 2020 üldjärjestus:

ORC I single-handed grupp:

1.Di Weiss (Erki Kilusk)

ORC I double-handed grupp:

1. My Car (Jaanus Talp, Erki Maidre)

2. Edelweiss Team Service (Raido Notton, Reijo Suurna)

3. Calena (Jaan Niit, Toomas Kail)

ORC II single-handed grupp:

1.Estella (Alar Laan)

2.Tiina (Meelis Lindemann)

3.Kaija (Annika Malva)

ORC II double-handed grupp:

1.Merilane (Raigo Pajula, Peeter Eerik Ots)

2.Bella (Hendrik Karilaid, Jan Matveus)

3.Mira (Eduard Gorbunovs, Mihhail Golotov)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles