Swedbank tõstis tublisti LHV hinnasihti, aga hind jooksis eest ära

BNS
Copy
Pangaautomaat. Foto on illustreeriv.
Pangaautomaat. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Swedbank teatas eile, et tõstis olulises mahus LHV Groupi aktsia hinnasihti.

Kui varasemalt pakkusid Swedbanki analüütikud, et LHV Groupi aktsia hind võiks olla 11,4 euro juures, siis nüüd tõsteti hinnasihti kohe mitme euro jagu 13,5 euroni. Aktsia ise lõpetas eilse kauplemispäeva 13,65 euro tasemel ehk Swedbanki analüütikute hinnasihist on mööda mindud. Samas säilitas Swedbank LHV aktsia jaoks neutraalse soovituse, mis tähendab, et kui investoril aktsiat veel ei ole, siis osta ei tasu. Kui ta portfellis juba olemas on, siis müüa ka ei tasu.

LHV netokasum vähenes teises kvartalis 4,1 miljoni euro võrra 2,9 miljoni euroni, langetades omakapitali tootluse (ROE) 5,7 protsendini. «Netokasum jäi meie ootustele 12 protsenti alla, mis tulenes peamiselt tehnilistest asjaoludest nagu oodatust veidi kõrgem maksukulu ning vähemusosaluse osa puhaskasumist. Seega, meie hinnangul puhaskasumi langus üldiselt ei üllatanud,» kirjutas Swedbanki aktsiaanalüüsi juht Marek Randma panga blogis avaldatud ülevaates. 

Randma märkis, et LHV oli teises kvartalis tegus, emiteerides oma esimesed pandikirjad, tugevdades kapitalibaasi tähtajatute AT1 võlakirjadega ning omandades Danske Eesti ettevõtete ja avaliku sektori laenuportfelli koguväärtuses umbes 280 miljonit eurot. Tehingu lõplik vormistamine toimub oktoobris.

Viimane on Randma hinnangul LHV jaoks oluline mitmeti. «Esiteks, Danske tehingu tulemusena saavutab LHV soodsa positsiooni avaliku sektori laenuturul, omandades 23 protsenti kogu turust. Teiseks on Danske tehing LHV jaoks märkimisväärseks tuluallikaks, seejuures kujuneb meie ootuste kohaselt maksujärgseks omakapitali tootluseks veidi rohkem kui 20 protsenti, mis samuti ületab LHV enda seatud 20- protsendist sihtmäära,» selgitas ta. 

Pärast Danske tehingu väljakuulutamist ja ootuseid ületavat LHV laenuportfelli kasvu, leevendas Swedbank eelmises, 24. aprilli raportis tehtud ootuste kärpimisi. Pank tõstab LHV 2020.–2021. aastate puhaskasumi ootusi 21–24 protsenti, vastavalt 17,9 ja 30 miljoni euroni, mis omakorda tõstab ROE-d 4,6 punkti võrra 13,4 protsendini.

«Meie 2020. aasta ootuste kohaselt kaupleb LHV 1,9-kordse hinna/raamatupidamisväärtuse ja 2,1-kordse hinna/materiaalse raamatupidamisväärtuse suhtarvude juures, mis meie arvamusel hindavad LHV Grupi aktsiat õiglaselt,» kirjutas Randma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles