Investorid teevad kaubandussõjas panuseid Hiinale (1)

Liina Laks
Copy
Elektriautotooja Nio logo: osad analüütikud usuvad, et Hiina -USA kaubandussõda aitab Hiina ettevõtetel hiiglaslikust koduturust veel suuremat tükki hammustada.
Elektriautotooja Nio logo: osad analüütikud usuvad, et Hiina -USA kaubandussõda aitab Hiina ettevõtetel hiiglaslikust koduturust veel suuremat tükki hammustada. Foto: Tingshu Wang/Reuters/Scanpix

Kuigi USA ja Hiina kaubandussõjas on retoorika enne sügisesi USA presidendivalimisi üsna teravaks muutunud, ei lase investorid end häirida - nemad on poole valinud.

Reuters kirjutab, et investorite hinnangul vahetab Hiina USA tehnoloogia lihtsalt enda oma vastu välja. Näiteks teatas Hiina telekom, et otsib tarnijatele alternatiive. Sellega püütakse sõltuvust sellistest USA tootjatest nagu Intel, Microsoft, Oracle ja IBM vähedada. Hiina IT-sektorit jälgiv indeks on tänavu tõusnud 30%.

«USA astub veelgi enam samme Hiina vastu ning tulevik näib olevat selline, kus on üks maailm, aga kaks süsteemi,» ütles Hiina Soochow Securities portfellijuht Wu Kan. Tema on paljudesse kohalikesse ettevõtetesse panustanud, teiste seas on ta ostnud Beijing Kingsoft Office Software‘i ja China Greatwall Technology Groupi aktsiaid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles