Elcoteq koondas aasta lõpus 45 inimest

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elcoteqi tehas Tallinnas
Elcoteqi tehas Tallinnas Foto: Mihkel Maripuu

Eesti kunagine esieksportija Elcoteq Tallinn AS, mille emafirma läks möödunud aastal pankrotti, pidi detsembris koondama 45 inimest.

«Aasta lõpus viisin koondamised läbi. 45 inimest pidi minema,» ütles Tallinna tehase juht Jan Kotka. Viimase sõnul jätkab praegu tellimuste täitmist 235 inimest, ent nende saatus on praegu lahtine. «Töö käib, tootmine käib. Jaanuari jooksul peaks otsus tulema, aga keegi seda konkreetsemalt kivisse raiunud pole,» märkis Kotka.

Elcoteqi emafirma taotles möödunud aastal Luksemburgis pankrotti, mille kohus ka rahuldas. Peterburi teel asuva tehase pani pankrotihaldur võlgade katteks müüki.

Kotka sõnul on kõige tõenäolisemaks ostjaks Prantsuse elektrooniliste komponentide tootja Eolane. «Vahepeal keegi pole vaatamas käinud. Kõik, kes on näha tahtnud, on näinud. Nüüd käivad läbirääkimised Luksemburgis halduriga.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles