Majandusarengu komisjon asub arutama ekspertide majandusideid

BNS
Copy
Stenbocki maja
Stenbocki maja Foto: Konstantin Sednev

Valitsuse majandusarengu komisjon asub kolmapäeval arutama ideid, mille Eesti majanduse elavdamiseks esitas ärijuhtidest, majandusteadlastest ja analüütikutest koosnev ekspertkogu.

Ekspertkogu pakutud strateegilised tegevussuunad võib jaotada viide temaatilisse gruppi. Pandeemiast löögi saanud majanduse ergutamiseks, selle vastupidavuse suurendamiseks ja vajalikele struktuurimuudatustele kaasaaitamiseks pakutakse välja viisid, kuidas kiirendada riigi investeeringuid ja kasvatada nende mahtu, toetada inimeste toimetulekut ja parandada tööjõu kättesaadavust, tõsta ettevõtete konkurentsivõimet ja soodustada nende rahvusvahelistumist, luua kriisist väljumist toetav keskkond ning tõhustada avalikku sektorit. 

«Mul on hea meel, et pika ja mitmekesise arutelu käigus õnnestus saavutada ühisosa, mis on tähtsaks sisendiks nii järgmise aasta riigieelarve läbirääkimistele kui ka Euroopa Liidu majanduse taaskäivitamise kava raames tehtavate investeeringute planeerimisel,» ütles ekspertkogu tööd juhtinud peaminister Jüri Ratas.

Juunis kokku kutsutud ekspertkogu töös osalesid Piret Mürk-Dubout, Raul Eamets, Ardo Hansson, Alo Ivask, Väino Kaldoja, Erki Kilu, Arno Kütt, Toomas Luman, Kadri Männasoo, Indrek Neivelt, Peep Peterson, Jaan Pillesaar, Kai Realo, Heiki Rits, Ivo Suursoo, Kadri Ukrainski ja Enn Veskimägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles