Soomest asus Eesti poole teele üle 170 purjelaeva

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Foto: Indrek Ilves

Helsingi Katajanokka Marina sadamas anti täna pärastlõunal heategevusliku avamerepurjetamisvõistluse Helsingi-Tallinn Race (HTR) start. Öine võidusõit Soome lahel haarab üle 170 võistleva aluse. 

HTR stardid antakse traditsioonilises järjestuses, aeglasemad alused saavad lähte varem ja suuremad ning kiiremad alused hiljem. Starte oli pealtvaatajatel võimalik jälgida Suomenlinna rannalt. Traditsioonilise järjestuse väliselt antakse eraldi stardid Business klassi võistlejatele ja 31.7 klassi võistlejatele. Lisaks on saanud väga populaarseks Double Handed klass, kus võistleval alusel on vaid kaks meeskonnaliiget.

Teekond Helsingist finišisadamasse Haven Kakumäele on umbes 45 miili ja kiireimad paadid jõuavad olenevalt tuulest veidi rohkem kui nelja tunniga, aeglasemad alused võivad sõita kogu öö ning finišisse jõutakse alles laupäeva varahommikul. Pealtvaatajad saavad jahtide finišisse saabumist jälgida Kakumäe sadamas, võitjaid autasustatakse  Kakumäel laupäeva õhtul.

Võistlus toimub kõiki erilise aja nõudeid silmas pidades. «On tehtud jõupingutusi , et võimalikult palju tegevusi toimuks välitingimustes ja loodame, et purjetajad pööravad erilist tähelepanu heale hügieenile. Käte desinfitseerimisvahendeid on laialdaselt saadaval ja ohutut suhtlemist tuletatakse alati meelde. Söök on võimalik tellida otse paatidele,» ütles võistlusjuht Noora Westerlund.

Tänavuse võistlusega juhivad korraldajad tähelepanu merereostuse vähendamise vajadusele. Helsinki Tallinna Race ajaloo jooksul on annetustena kogutud ja üle antud üle 100 000 euro. Business-klassi võistlejate osavõtutasudena kogutud annetus antakse sel aastal üle Tallinna Tondi Põhikooli erivajadustega lastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles